wadee 發表於 2016-4-12 16:08

tkrojam 發表於 2016-4-12 09:22 static/image/common/back.gif
thx 華D, 不過我既電視係SHARP唔係PAN記

記錯左唔好此思
師兄搞成點?

tkrojam 發表於 2016-4-14 22:31

Moliu216 發表於 2016-4-10 21:34 static/image/common/back.gif
如果你出唔到5.1可以試下,自己試過播bd 突然有嚴重電流聲,最後係要hard reset 部 Amp(我無用ARC)才無事
...

請問係咪按住ENTER開機就可HARD RESET 59?

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:02

wadee 發表於 2016-4-12 16:08 static/image/common/back.gif
記錯左唔好此思
師兄搞成點?

師兄, 攪咗幾日都係攪唔掂呀~~~{:6_137:}

我試過:
1. 逐個TV HDMI試 (唔插ARC位)
2. 逐個59 HDMI試
3. 換過另外59去TV的HDMI試
4. 換過另外BLURAY去59的HDMI試
5. 已關HDMI CONTROL同ARC
6. RESET 59

宜家問題再惡化, 任何聲音, 畫面都無!!!
宜家直情連BLU-RAY和59的SETUP PAGE (HOME)都入唔到!!!

你可以見到左邊連STEREO應有的L和R燈都無埋

唔好話BLU-RAY, 連CD都無聲...{:6_150:}

請各高人解救小弟啊~~~{:6_161:}

Moliu216 發表於 2016-4-14 23:21

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:02 static/image/common/back.gif
師兄, 攪咗幾日都係攪唔掂呀~~~

我試過:

hard reset 都唔得,打去購買地方看看可否換
(Post76 Android 手機版送出)

wadee 發表於 2016-4-14 23:26

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:02 static/image/common/back.gif

我試過:

師兄
有冇試59 HDMI2上電視?

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:33

wadee 發表於 2016-4-14 23:26 static/image/common/back.gif
師兄
有冇試59 HDMI2上電視?

2. 逐個59 HDMI試

試過了...

係咪內部FIRMWARE撞到9彩{:6_243:}

宜家部機得番TUNER係正常, 好地地AV AMP變咗一部收音機{:6_203:}

qaz123 發表於 2016-4-14 23:34

我試過:

其實師兄搞咁耐都唔掂點解唔直接攞去代理度試,淨喺識喺度問?

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:36

qaz123 發表於 2016-4-14 23:34 static/image/common/back.gif
其實師兄搞咁耐都唔掂點解唔直接攞去代理度試,淨喺識喺度問?

我無車, 抬部15KG既鐵去廠整係一件苦差, 行到最後一步先算...

qaz123 發表於 2016-4-14 23:38

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:36 static/image/common/back.gif
我無車, 抬部15KG既鐵去廠整係一件苦差, 行到最後一步先算...

世間上有gogovan可以借埋車仔...{:6_206:}

wadee 發表於 2016-4-14 23:41

tkrojam 發表於 2016-4-14 23:36 static/image/common/back.gif

師兄
唔好意思
幫你唔到

你你可以打去onkyo
佢有上門收機服務
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
查看完整版本: SC-LX59 HDMI問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。