小瑟 發表於 2016-3-29 20:14

静静雞話比大家知,明天旺角76-FriendClub會有3隻咁多多。{:6_195:}{:6_195:}{:6_195:}不過係手快有,手慢冇的,有買開野的可以打落去問問店長。{:6_195:}
(Post76 Android 手機版送出)

cakecake 發表於 2016-3-29 20:56

kitkitkit_2046 發表於 2016-3-29 19:57
呢架Player 真係夾乜耳機都OK...........

我用緊Sony XBA A3, 夾DP-X1聽Jpop真係好正

cakecake 發表於 2016-3-29 20:58

小瑟 發表於 2016-3-29 20:14
静静雞話比大家知,明天旺角76-FriendClub會有3隻咁多多。不過係手快有,手慢 ...

其實真心唔明點解呢部機少貨成咁。。。
玩飢餓式銷售?

小瑟 發表於 2016-3-30 09:55

cakecake 發表於 2016-3-29 20:58 static/image/common/back.gif
其實真心唔明點解呢部機少貨成咁。。。
玩飢餓式銷售?

聽講,聽講炸下,我估,可能或者廠跟本冇諗過佢地第一部機反應會咁大囉,拿,我估架炸。{:6_238:}{:6_238:}{:6_238:}{:6_238:}

yoes 發表於 2016-3-30 12:34

rlmfung 發表於 2016-3-28 23:59 static/image/common/back.gif
剛在日本買了, 連原裝機套, Tax Free + 5% off for Visa, 轉回港紙是4936元.

Ching , 請問日本買有沒有需要update firmware?

小瑟 發表於 2016-3-30 13:48

yoes 發表於 2016-3-30 12:34 static/image/common/back.gif
Ching , 請問日本買有沒有需要update firmware?

日本版冇細聲既問題,而香港版都解決左。

t1174 發表於 2016-3-30 14:32

yoes 發表於 2016-3-30 12:34

多少是 Android,現在初出 bug 多 問題多,Update 會比較好。但到你唔感使用用問題聲音又ok 時就可以 keep 唔update 了,以防廠商出術。

ml55 發表於 2016-3-30 20:20

各位師兄,想問一下如果係日本買,係咪會出唔到中文?好似有聽過呢個咁嘅傳聞。

大食怪 發表於 2016-3-30 20:38

小瑟 發表於 2016-3-30 09:55 static/image/common/back.gif
聽講,聽講炸下,我估,可能或者廠跟本冇諗過佢地第一部機反應會咁大囉,拿,我估架炸。{:6_238 ...

我估 可能早前太多硬件問題發生,佢處理好 D ,整好 D 放慢推出市面 ,廠家 同 用家 都有益無害 ,情願唔夠賣( 造下勢 ),好過一大堆問題機,起碼品牌形象都好D。

cakecake 發表於 2016-3-30 21:53

其實QC上同首批港行分别不大。。。
插頭位(2.5mm)都係裝得唔太靚
不過條gap就無之前咁誇張就真既
插頭位(3.5mm)暫時用左幾日都重緊(之前有用家話隊兩野就鬆。。。)
機身4角唔界手(之前有用家話港行界手)

嗯。。。或者其實真係有改善既。。。

Update左firmware既DP-X1, 聲底的確係醒神好多,高低延伸好左好多,唔係淨係大聲左咁簡單
如果聽Jpop或ACG, 真係爽左好多
不過就少左HiFi味, 但係佢呢個“解封”既function有得off, 所以如果用家想HiFi 味, 只要off左佢就得, 簡單方便

至於有用家問佢既兄弟機Pioneer XDP100R既比較, 我聽(用)過“解封”左既100R, 就算大家都係3.5mm輸出, 我個人意見係“無得比”,Onkyo DP-X1係完勝
所以唔好俾Sales誤導話兩部機既3.5mm輸出既聲係一樣(起馬我聽過兩個Sales同我講同一番說話)
所以要揀,唔好慳果1000蚊, 直上DPX1

頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 我都開DP-X1箱了(第5頁加左小報告)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。