洪威 發表於 2016-3-23 22:01

Westone UM Pro 30 換綫

順便轉埋2.5平衡,有乜好推介。

多數聽英國流行曲多,想買Valoq,所以打算轉平衡

大口丁 發表於 2016-3-24 12:58

我見到 westone 出左條2.5線,千幾銀丹麥製,可以試下{:1_351:}

ph0381 發表於 2016-3-28 20:14

唔知呢 好似一向westone換線都會推介原裝線
唔知又有無其他牌子適合?

WallerHomie 發表於 2016-3-28 20:19

ph0381 發表於 2016-3-28 20:14 static/image/common/back.gif
唔知呢 好似一向westone換線都會推介原裝線
唔知又有無其他牌子適合?

有,只要用返mmcx頭既副廠線就得。

ph0381 發表於 2016-3-28 20:22

WallerHomie 發表於 2016-3-28 20:19 static/image/common/back.gif
有,只要用返mmcx頭既副廠線就得。

唔係啊 我嘅意思係夾聲嘅選擇啊{:6_122:}

WallerHomie 發表於 2016-3-28 20:26

ph0381 發表於 2016-3-28 20:22 static/image/common/back.gif
唔係啊 我嘅意思係夾聲嘅選擇啊

用過UMPRO30一排,亦換過Ultra Thin 52' 3.5用左一排;
2.5我唔知,但我覺得UMPRO30唔夾條3.5,唔好聲,條線對低頻質量影響甚大。
反而UMPRO30加ALO SXC 22音場及分離度提升不少,高頻更明亮。

alanadc23 發表於 2016-3-28 22:00

ph0381 發表於 2016-3-28 23:32

WallerHomie 發表於 2016-3-28 20:26 static/image/common/back.gif
用過UMPRO30一排,亦換過Ultra Thin 52' 3.5用左一排;
2.5我唔知,但我覺得UMPRO30唔夾條3.5,唔好聲, ...

雖然中途換過唔少機,但係一直keep住隻pro 30喺手
貪佢日系同英美搖滾都做得有板有眼,JPOP類都唔差
但係一直都無換線
等我過兩日去試試條alo先,唔知dxa有無?{:9_426:}

洪威 發表於 2016-3-29 01:04

景山好似有,但邊款較適合!係咪8鉸銀銅好啲?
頁: [1]
查看完整版本: Westone UM Pro 30 換綫

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。