angusluk 發表於 2016-3-18 13:08

riku2046 發表於 2016-3-18 12:15 static/image/common/back.gif
good idea

如果要XLR 兩聲道質數一定8802A win

MDLP 發表於 2016-3-18 13:10

angusluk 發表於 2016-3-18 13:08
如果要XLR 兩聲道質數一定8802A win

同c245比呢?

angusluk 發表於 2016-3-18 13:15

MDLP 發表於 2016-3-18 13:10 static/image/common/back.gif
同c245比呢?

人地AV amp for two channel, 無得同純前級比,你唔會用唐樓比私樓一樣

MDLP 發表於 2016-3-18 14:37

因為你話2CH當然有得比
問題係你接唔接受到個事實
我就睇好8802個2Ch表現
而我自己睇演唱會多
就會用C2410比AVamp去追

另外唐樓同私樓比喻
唐樓一樣可以係私樓

angusluk 發表於 2016-3-18 16:01

MDLP 發表於 2016-3-18 14:37 static/image/common/back.gif

我講尺價,我係做物業估值,好清楚點解定,你地問銀行,而銀行都要問我地去點解定!日日我都要幫銀行做估價

angusluk 發表於 2016-3-18 16:06

MDLP 發表於 2016-3-18 14:37 static/image/common/back.gif

我覺得這樣比太奇怪

MDLP 發表於 2016-3-19 11:54

angusluk 發表於 2016-3-18 16:01 static/image/common/back.gif
我講尺價,我係做物業估值,好清楚點解定,你地問銀行,而銀行都要問我地去點解定!日日我都要幫銀行做估 ...

所以呢就係玩HiFi人嘅瞎點用平貴定輸贏

聲音同聲音比無乜問題
問題用邊個角度去聽
正如貴尺價樓唔一定較平尺好住/方便/坐向好

angusluk 發表於 2016-3-19 12:30

MDLP 發表於 2016-3-19 11:54 static/image/common/back.gif
所以呢就係玩HiFi人嘅瞎點用平貴定輸贏

聲音同聲音比無乜問題

你不是本行,不同你解釋清楚,交通方便尺價一定貴!hifi 無你玩咁耐,但呢一行就做了好多年

yuppi 發表於 2016-3-20 12:13

riku2046 發表於 2016-3-17 23:43 static/image/common/back.gif
唔記得講.....我要部 AV pre amp 有前置XLR平衡輸出的

經過琴日測試: 馬仔名明顯分析力同控制力係強項,Y 記空間感比較強, 睇你要邊一樣.

點數計馬仔 win 少少, 不過佢亦比較貴.
頁: 1 [2]
查看完整版本: CX-5100 & AV8802A 唔知揀邊個好

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。