netnetb 發表於 2016-3-13 15:04

wilfred 發表於 2016-3-13 14:27 static/image/common/back.gif
咩型號?全列陣背光定則光式,後者一定爭少少㗎啦!
(Post76 Android 手機版送出) ...

3叔 ju7800 ,我吾識分>_<
不過睇畫面真係立體好多同真夠黑!!
係我要求高。

gikifk 發表於 2016-3-13 17:00

買左就算 Q 數喇,要求高晚晚都無覺好瞓

wklie 發表於 2016-3-13 17:13

netnetb 發表於 2016-3-12 19:53 static/image/common/back.gif
係曲面,但係白色畫面見有兩"撻"暗左!!

Absolutely normal.Flagship $$$ TV may be a little better, but still not perfect.

Even my Plasma is less than perfect in this respect.

http://tab-tv.com/wp-content/uploads/dirty-screen-effect-DSE-TV-2015.png

jimmy188 發表於 2016-3-18 10:10

反而覺得週边飾物太多……影響視線………………

netnetb 發表於 2016-3-19 17:11

jimmy188 發表於 2016-3-18 10:10 static/image/common/back.gif
反而覺得週边飾物太多……影響視線………………

哈!哈!
有人係要放響道~~~冇計~~~~{:1_247:}

netnetb 發表於 2016-4-11 12:51

wklie 發表於 2016-3-13 17:13 static/image/common/back.gif
Absolutely normal.Flagship $$$ TV may be a little better, but still not perfect.

Even my Plasma ...

ching 我明~

但新買就兩邊陰陽色~我真係接受唔倒
攪左成個月
最後好好彩~換左部靚靚仔仔o既返黎!

不過如日後再換電視~我唔會再睇3叔{:8_362:}

wklie 發表於 2016-4-11 17:02

netnetb 發表於 2016-4-11 12:51 static/image/common/back.gif
最後好好彩~換左部靚靚仔仔o既返黎!

Congratulations! {:6_193:}

homealone 發表於 2016-4-11 18:32

其实不要太执着,电视机不是用来看纯画面的,基本符合三个要求就收货:
1. 没死点 2. 没偏色 3. 没侄下侄下和起格。{:6_142:}
(Post76 Android 手機版送出)

netnetb 發表於 2016-4-12 00:13

homealone 發表於 2016-4-11 18:32 static/image/common/back.gif
其实不要太执着,电视机不是用来看纯画面的,基本符合三个要求就收货:
1. 没死点 2. 没偏色 3. 没侄下侄下 ...

3叔 + 百記 售後服務幾好, 可惜質量跟唔上
前後換左3次
話說新機一黎幾好全新,
第1部 panel有陰陽色 +死wifi, (換)
第2部panel 顏色純正了,再睇真D入面有塵 >_<
本想轉牌子去返sony算
女王話唔好轉黎轉去了
好彩第3部冇事~~~~攪掂!

唔知係唔係我黑仔命~買乜都差小小{:1_338:}

cmsjkung 發表於 2016-4-12 08:03

netnetb 發表於 2016-4-12 00:13 static/image/common/back.gif
3叔 + 百記 售後服務幾好, 可惜質量跟唔上
前後換左3次
話說新機一黎幾好全新,

我過幾星期前也買了,之前check 過沒什麼問題今晚再睇吓先,師兄你之前點试的,可以分享吓嗎
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: ◑▂◑ 3叔~新電視黎左~~~~~~(多圖慎入)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。