nflam 發表於 2016-3-5 22:27

喇叭線 電線推介

請教各CHING有咩喇叭線同電線推介,

電線筆直3K左右(3條)
喇叭線筆直2K左右(前置同中置,想包埋Bi-Amp個條)
環繞用Belden 8471可以嗎?

小弟器材如下
Amp: Pionner LX-89
BDP: Pionner LX-58
重低音: 老秦 QB3112D(打算買)
前置:JBL Studio 530 
中置:JBL Studio 520c
環繞/天花:JBL Contral X

ykluk 發表於 2016-3-7 14:36

唔知樓主本身套機同喇叭煲好未? 如果未就建議先煲好之後, 覺得想加啲咩欠啲咩再去諗電源線, 咁樣都知可以換啲咩~~!! {:9_423:}

另外, Belden 8471做後置天花喇叭線都中性可以, 想再好啲可以諗canare 4s12或者supra classic 2.5, canare 4s12做前中置既喇叭線都唔錯架~~!! {:9_408:}

nflam 發表於 2016-3-7 16:56

ykluk 發表於 2016-3-7 14:36 static/image/common/back.gif
唔知樓主本身套機同喇叭煲好未? 如果未就建議先煲好之後, 覺得想加啲咩欠啲咩再去諗電源線, 咁樣都知可以換 ...

基本上全部野都係上星期六AV展度買,仍在等收貨中{:8_374:}
由於向CFO申請既筆直已經用完,兼且完全out 筆{:8_366:} ,買線筆直係動用小弟既秘密基金{:8_373:}
所以,想當收貨到時,趁唔覺時偷運{:6_241:}落去當跟機俾既

謝謝喇叭線既建議,價錢大約會係幾錢尺左右?{:6_162:}

ykluk 發表於 2016-3-7 17:26

nflam 發表於 2016-3-7 16:56 static/image/common/back.gif
基本上全部野都係上星期六AV展度買,仍在等收貨中
由於向CFO申請既筆直已經用完,兼且完全out...

咁你慢慢玩, 起碼煲返幾百粒鐘先叫做煲到咁上下, 如以1-2日煲1次3-4粒鐘咁諗; 如果你一星期先開一次睇一套戲, 成年後你可能仲覺得套架生啲聲鬆返啲....{:8_395:}

canare線比較平同抵用, 去SSP華輝買, 當年好似係$9/呎, 宜家就算加咗價我估都係$12-$13/呎咁上下啩~~ {:8_374:}

nflam 發表於 2016-3-7 17:59

ykluk 發表於 2016-3-7 17:26 static/image/common/back.gif
咁你慢慢玩, 起碼煲返幾百粒鐘先叫做煲到咁上下, 如以1-2日煲1次3-4粒鐘咁諗; 如果你一星期先開一次睇一 ...

多謝六爺意見,我睇睇d喇叭線先
頁: [1]
查看完整版本: 喇叭線 電線推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。