wadee 發表於 2016-2-28 20:56

身痕問朋友借左部N-70A網絡音樂播放機玩

自己都是以AV為主
所以都係係AV討論區開POST

屋企駐波問嚴重所以放棄左兩聲道一段時間
換左PIONEER LX89用左佢MCACC音場修正後有D改善
加上買LX89時送左隻NAS我又學下人玩NAS用FILE(DSD)~聽歌
經OPPO播FILE或直接用LX89播FILE都是覺得麻麻
個人覺得直接用LX89播較OPPO還要佳添
PIONEER LX89分析力係好
但感覺較硬同欠缺感情
就好似電腦播歌甘
反而之前部ONKYO 5530播歌較柔和帶有D兩聲道感覺

同朋友講開佢話借部PIONEER N-70A網絡音樂播放機我玩下
攞回家即插黎玩
手上得條黑雞美插電源線, PA02 RCA, 同一條CAT 6 LAN線
先試DSD FILE, 一PLAY, 我頂, 真係同之前兩個世界
分析力更佳!! 控制力又好!! 人聲又飽滿!! 成個廳填滿晒!!
仲俾到我之前用INT AMP的感覺
為左證明唔係幻聽係度自己呃自己
煲半個鐘後我同一首歌分別用N70A同LX89播俾老婆聽一次.
老婆聽完話前者感覺好好多舒服好多~
睇黎今次又要破財!!

N70A是PLAYER又是DAC
可以直插usb手指或Lan線就可以播歌
啱晒我D電腦白痴用
我自己試就Lan線好過usb手指
(以上測試是自己屋企低級器材和線材嘅結果,唔等於其他用家)

我聽朋友講搵D補品俾N70A表演會更佳!!
但N70A個CONTROL APP就認真麻麻!!好遲鈍下!!

thesun 發表於 2016-2-28 22:03

恭喜定wadee 新一年又有開箱目標 :)

on_1020 發表於 2016-2-29 00:09

中毒快啲去解{:6_143:}

timmy 發表於 2016-2-29 00:39

去馬啦,70仔真係性價比不錯

wadee 發表於 2016-2-29 10:04

on_1020 發表於 2016-2-29 00:09 static/image/common/back.gif
中毒快啲去解

只能以毒攻毒

kelvinchan 發表於 2016-2-29 13:02

wadee 發表於 2016-2-29 10:04 static/image/common/back.gif
只能以毒攻毒

咁咪搵解藥囉{:8_390:}

jc9314 發表於 2016-2-29 15:10

恭喜ching{:6_195:}
我最近都入左部CXN玩...
確實同103D play係兩個世界...

bigair 發表於 2016-2-29 15:15

餵條靚電源線又係另一個世界{:8_394:}

wadee 發表於 2016-2-29 16:26

bigair 發表於 2016-2-29 15:15 static/image/common/back.gif
餵條靚電源線又係另一個世界

又波未平一波又起{:6_123:}

wadee 發表於 2016-2-29 16:27

kelvinchan 發表於 2016-2-29 13:02 static/image/common/back.gif
咁咪搵解藥囉

師兄你都好似有部喎
頁: [1] 2
查看完整版本: 身痕問朋友借左部N-70A網絡音樂播放機玩

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。