kwkw 發表於 2016-2-29 01:16

kelvinchan 發表於 2016-2-29 01:05 static/image/common/back.gif
咁大地方90吋邊夠啊, 搵隻大D , 順手睇埋投影機

Kelvin兄,大前提要搞好現有器材d聲先 {:9_422:}

kelvinchan 發表於 2016-2-29 01:31

kwkw 發表於 2016-2-29 01:16 static/image/common/back.gif
Kelvin兄,大前提要搞好現有器材d聲先

呢個師兄要花時間煲下先 , 若然煲完仲未滿意可以搵華D哥出山調一調佢{:8_390:}

kwkw 發表於 2016-2-29 01:43

kelvinchan 發表於 2016-2-29 01:31 static/image/common/back.gif
呢個師兄要花時間煲下先 , 若然煲完仲未滿意可以搵華D哥出山調一調佢...

{:9_428:}如果可以的話就好喇 !!!

blackcolor 發表於 2016-2-29 20:35

無 hifi rack ?{:6_141:}

石地都係搵返的靚仔墊材+架放上去會好的!{:6_175:}

jason1969 發表於 2016-3-3 14:22

kwkw 發表於 2016-2-25 15:18 static/image/common/back.gif
巧開心   等明天開聲希望有高人相助越玩越好聲慢慢學習...

好強器材{:6_149:} 你部新型號 JL Audio F113v2 發揮成點? 報告呢?如果中置放地下最好加脚.你玩5.1.2?後面可以揀KEF R50 Atmos Enable Speaker, d對我用緊SDL/SDR, 咁你就可以玩5.1.4或者加多隻F113v2 玩5.2.4

Pioneer SC-LX89 9.2 聲道支援 5.2.4 環繞聲{:6_193:}

wadee 發表於 2016-3-3 22:09

kwkw 發表於 2016-2-25 15:18 static/image/common/back.gif
巧開心   等明天開聲希望有高人相助越玩越好聲慢慢學習...

新手玩5.1.2甘嘅陣容{:6_121:}
堅過石堅{:6_130:}

wadee 發表於 2016-3-3 22:13

kwkw 發表於 2016-2-28 20:04 static/image/common/back.gif
現在明白咩叫有聲無效了

發生咩事?

kwkw 發表於 2016-3-3 22:45

jason1969 發表於 2016-3-3 14:22 static/image/common/back.gif
好強器材 你部新型號 JL Audio F113v2 發揮成點? 報告呢?如果中置放地下最好加脚.你玩5.1.2?後 ...

Jason兄,F113V2係我手係浪費了 {:9_418:} 中置會加腳的

kwkw 發表於 2016-3-4 00:42

wadee 發表於 2016-3-3 22:13 static/image/common/back.gif
發生咩事?

Wadee gor,先天環境問題+新手上路唔懂set,不是我玩器材是器材在玩我,覺得d聲好雜亂 {:6_126:}

wadee 發表於 2016-3-4 07:14

kwkw 發表於 2016-3-4 00:42 static/image/common/back.gif
Wadee gor,先天環境問題+新手上路唔懂set,不是我玩器材是器材在玩我,覺得d聲好雜亂   ...

師兄慢慢黎
其實auto cal一次後
除左十仔外
其餘喇叭相位都會準的
可能是少少setting問題
不如師兄影相睇睇
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: 新手玩 5.1.2

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。