Ricky24000 發表於 2010-5-28 10:29

幸好尋日以爛片心態入場先覺得套戲比想像中流暢,動作場面無一味體操王子上身,但係故仔方面算OK,同埋有Gemma Arterton撐足成套戲,如果唔係我一早訓咗

Ricky24000 發表於 2010-5-28 10:32

看了首天夜場,冇去睇IMAX版走咗去摯愛四方6院睇,有好有唔好,唔好嘅係四方個拷貝唔知係咪有問題定放映有問題,畫面粗微粒到不得了,幸好音響仍然夠強勁;好嘅就係睇完唔駛蝕咁入肉。
劉一舟 發表於 2010-5-28 03:50 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我尋日都係喺果個場睇,D微粒仲勁過上年套狼人外傳!!!

劉一舟 發表於 2010-5-28 10:47

幸好尋日以爛片心態入場先覺得套戲比想像中流暢,動作場面無一味體操王子上身,但係故仔方面算OK,同埋有Gemma Arterton撐足成套戲,如果唔係我一早訓咗
Ricky24000 發表於 2010-5-28 10:29 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

同意,我都係睇咗 "人神魔戰" 內的Gemma Arterton才入戲院捧場的,惜她在此片曬到成個師奶咁,同沙漠feel融為一體......最衰MB真係唔搵佢拍TR3!!!

我尋日都係喺果個場睇,D微粒仲勁過上年套狼人外傳!!!
Ricky24000 發表於 2010-5-28 10:32 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我之前睇 "偽能叛變" 都係咁,我懷疑唔知係咪個放映機問題???若果係本身所有copy都有事,咁睇IMAX版咪仲大鑊!!!

ahvanhk 發表於 2010-5-28 13:54

今個星期六去睇.

里奧 發表於 2010-5-28 16:14

唉 ,,我今晚去圓方睇 ,,,, 真係有D擔心 ....

post76funfun 發表於 2010-5-29 01:38

如果抱住不妨一看心態去睇個心會舒服啲,套片拍出嚟完全冇大片風格,極其量係想扮大片的風格,一套有人有 ...
劉一舟 發表於 2010-5-28 10:01 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Soit sounds like this time, Disney + JB = Busted !{:6_203:}

Let see what's gonna be for the next round - "The Sorcerer’s Apprentice"   {:6_146:}

里奧 發表於 2010-5-29 01:45

剛睇完後到, 套戲節奏拖得慢, 又唔可以話佢悶既, 不過要驚要緊張果D位, 佢拍得好普通 ...完全做唔到氣氛咁 . 畫面比較多粗粒, 音效不過不失,,,,, B級片格局咁上下.

hkbomberman 發表於 2010-5-30 16:46

Boring movie!

law1987 發表於 2010-5-30 20:31

同意,我都係睇咗 "人神魔戰" 內的Gemma Arterton才入戲院捧場的,惜她在此片曬到成個師奶咁,同沙漠feel ...
劉一舟 發表於 2010-5-28 10:47 AM http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我睇左IMAX,畫面冇問題,音效強勁,本身我有玩過隻game,
覺得一D都唔差,至少游戲入面既動作睇返晒,我係睇12:20pm既,
前一晚冇訓過咁去睇,都冇訓著,不過成個IMAX院唔知有冇15人係度.....{:6_188:}

阿定 發表於 2010-6-1 09:47

昨晚圓方六院 Walkin 睇完,由於已經睇過晒大家的意見,所以抱著機迷心態去睇,係無抱有太大期望的情況咁去睇,套戲其實唔錯的,首先提番大家,呢套應該係B級片來的,真係唔好咁高要求,劉一舟師兄已經講過畫面粗糙,呢度唔多講啦,總之就係沙漠戲配沙漠feel,DVD質素,特技方面,明顯廠景加電腦,有d場景都假得都幾緊要,不過點都好過無記電視就是了,但戲入面的波斯王子打法,牆上跳來跳去,用木柱飛來飛去,甚至開機關的場景,如果你有打過波斯王子呢隻Game,你一定覺得好鬼正,由其開頭攻城前,會有模擬攻城的教學,跟本就係打機時穿插的教學,唯一唔同係無得按A鍵Skip左去,而故事最關鍵的 The Sands of Time,係故事上運用得算唔錯,故事感覺唔算好拖長來做,但有d動作場面係會重複,情況同打機一樣,你用過的過版方法,係不同地方都會有機會再用番,整體來講,唔係機迷的話,樂趣可能比較少,如果係機迷的話,係呢期無咩大戲上的時期,都值得一看的,而且呢類電影,我係建議大銀幕睇的,睇Blu-ray或DVD的話,因為係屋企睇的關系,投入感少左,會有可能覺得有d悶都唔奇,但係戲院睇,我唔覺有悶場就是了!
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: Prince of Persia:The Sands of Time 波斯王子電影版

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。