jaffeinism 發表於 2016-2-6 15:27

非平衡兩部係米差吾多?

ozrayyau 發表於 2016-2-6 19:30

snp386 發表於 2016-2-6 08:31
唔好亂講嘢呀

唓,我都係等緊結果,睇買行定水,有亂講啲乜,買架好野係消費權益,唔想投訴無門喎♡

nec_c616 發表於 2016-2-7 01:53

ozrayyau 發表於 2016-2-6 19:30 static/image/common/back.gif
唓,我都係等緊結果,睇買行定水,有亂講啲乜,買架好野係消費權益,唔想投訴無門喎♡ ...

agree with you!{:6_193:}
(Post76 Android 手機版送出)

clementpang 發表於 2016-2-8 21:44

Dp x1我買左水,可以好肯定話行同水喺一定有分別,仲要好明顯下,尤其低音!

alan.s 發表於 2016-2-9 13:11

水貨係咪送128G卡?

dehalt 發表於 2016-2-9 14:11

clementpang 發表於 2016-2-8 21:44 static/image/common/back.gif
Dp x1我買左水,可以好肯定話行同水喺一定有分別,仲要好明顯下,尤其低音! ...

但水貨話有qc問題,個2.5 jack有機甩出來…
兄弟機都有見過3.5 jack失效…

antony1104 發表於 2016-2-9 14:53

聽過DP X1偏中上盤唔係咁啱口味, 低頻表現不堪入耳, 但分析唔錯, 聲音比較柔和, 真係睇你個人聽歌口味, 唔係人人啱聽

samson2948 發表於 2016-2-13 09:04

用了兩日,3.5mm 插頭越黎越鬆,耳機插成日彈出,估唔到onkyo 質素咁差,

ozrayyau 發表於 2016-2-13 19:58

monster2046 發表於 2016-2-6 11:48 static/image/common/back.gif
我諗無咁嚴重既,
大不了安橋商譽受小小影響,賠?咪開玩笑啦。

友站已經有人收到消委會回信, 另一個收到海關案件編號{:6_130:}

cyber_look 發表於 2016-2-13 20:15

ozrayyau 發表於 2016-2-13 19:58 static/image/common/back.gif
友站已經有人收到消委會回信, 另一個收到海關案件編號

好似係主要投訴不合符商品說明條例, 因不滿SPEC聲稱 BALANCED OUT輸出係大於3.5輸出,

但實際情況就係因為香港行貨屬於歐洲機, 故受歐盟限制而廠方調節音量輸出限制,

在代理GrandWell 的 FaceBook專頁已經被人鬧左好多日, 後來亦真係去左海關和消委會投訴.

大家可以去FB睇睇.

頁: 1 [2] 3
查看完整版本: onkyo dap 和 pionner dap

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。