Sam6999 發表於 2016-1-31 19:47

timmy81 發表於 2016-1-31 19:31 static/image/common/back.gif
其實我自己計啦. 兩邊唔同色一來我黑/紅兩個色都鍾意.
二來我係要黎分左/右的.
我唔好意思就真, 騎左樓主 ...

師兄,你唔好咁講啦~{:1_254:}
我仲有好多機會跟你學野{:1_249:}
你揀ue18pro唔覺得"監聽feel"好重咩{:1_332:}
純粹想知下...冇其他{:1_259:}
因落訂嗰日試過ue18pro demo有呢種感覺~

Sam6999 發表於 2016-1-31 19:52

wongkiss 發表於 2016-1-31 16:55 static/image/common/back.gif
我都重15,16緊ve5定stage7
(Post76 Android 手機版送出)

師兄,希望你早日揀到心頭好{:1_254:}

wongkiss 發表於 2016-1-31 20:02

Sam6999 發表於 2016-1-31 19:52 static/image/common/back.gif
師兄,希望你早日揀到心頭好

haha....真係揀唔掂
但講真,幾個朋友都有ve6
手工真係好鬼死靚

timmy81 發表於 2016-1-31 20:17

Sam6999 發表於 2016-1-31 19:47 static/image/common/back.gif
師兄,你唔好咁講啦~
我仲有好多機會跟你學野
你揀ue18pro唔覺得"監聽feel"好重咩{: ...

CHING, 我其實冇聽過11PRO, 原因係佢4單, 我做18 PRO之前係用4R, 都係4單, 唔考慮CM用4單所以冇聽過11PRO既公模.
同埋CHING所講既鑑聽味我唔知係咩黎. 只知道反反覆覆去幾間舖試左好多次都係UE好聽. 果陣DMA未有VISION, 1964又要約時間先有得試. 最後我訂果陣鎖定左幾隻的:

1) VE6
2) 1964 V8
3) UE 18 PRO

18有兩間亦軒同DMA都有公模試聽. 兩隻公模都有些少分別,
VE6去試果陣有粒野啪上啪落, 有一種音調我係唔會聽(唔記得左係JAZZ定CLASSICAL), 而且有少少勾筆所以次選.
而1964 V8我覺得BASS太重, 蓋過晒高中音. 我亦唔係BASS HEAD所以試左一次就冇再試. 反而我覺得1964 QUAD(4單)仲好聽.
最後揀左18PRO, 承認有少少UE情意結, 記得細個第一隻入耳係UE, 果陣仲未同LOGITECH合併.
SO FAR用左1年半, 日日都聽, 雖然係貴D但都值既.

題外話, 唔知樓主係用咩PLAYER呢??

hn0228 發表於 2016-1-31 20:26

Sam6999 發表於 2016-1-31 19:03 static/image/common/back.gif
師兄,你嗰對cm左右兩邊唔同顏色,係咪都係要另外加錢整架

唔洗加錢,可以選唔同顔色,可以做一邊實色一邊透明色。

Sam6999 發表於 2016-1-31 20:56

timmy81 發表於 2016-1-31 20:17 static/image/common/back.gif
CHING, 我其實冇聽過11PRO, 原因係佢4單, 我做18 PRO之前係用4R, 都係4單, 唔考慮CM用4單所以冇聽過11PRO ...

ue係好野嚟嘅{:1_351:} 貴d都值得~
我用緊ak jr 咋{:1_259:}

timmy81 發表於 2016-1-31 21:41

Sam6999 發表於 2016-1-31 20:56 static/image/common/back.gif
ue係好野嚟嘅 貴d都值得~
我用緊ak jr 咋

果陣對CM剛到, 我用緊FIIO X3, 但用CM聽已經唔同晒.
都陪左我對18開聲一兩個月.
CHING之後盲會慢慢搵D高階D既PLAYER.
但比個忠告你. 千其唔好試240
{:8_380:} {:8_365:} {:8_395:}

Sam6999 發表於 2016-1-31 22:00

timmy81 發表於 2016-1-31 21:41 static/image/common/back.gif
果陣對CM剛到, 我用緊FIIO X3, 但用CM聽已經唔同晒.
都陪左我對18開聲一兩個月.
CHING之後盲會慢慢搵D高 ...

謝謝師兄忠告{:1_326:}
其實我都覺得ak係偏貴嘅{:1_256:}
價錢好似無止境咁一路高落去...{:1_349:}

hn0228 發表於 2016-1-31 22:59

啱啱用隻18仔來聽狄克牛仔嘅歌,每粒音簡直好似打入心一樣,不得了。。。

Sam6999 發表於 2016-1-31 23:30

hn0228 發表於 2016-1-31 22:59 static/image/common/back.gif
啱啱用隻18仔來聽狄克牛仔嘅歌,每粒音簡直好似打入心一樣,不得了。。。
(Post76 Android 手機版送出) ...

其實每次去試耳機,我都必定準備咗幾首歌去試~
當-動力火車(首段第一下鼓聲打落去你就會試到d野...)
Thriller-MJ(成首歌嘅電子樂器同埋d特別錄製音效又試到野...)
可惜不是你-梁靜茹(呢個當然係試下d女聲)
說了誰懂-張學友(試男聲之餘..仲有首歌好有空間感..再加埋中後段結他同鼓聲配合{:1_351:} )
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: UE 11 PRO,走上不歸路!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。