papabaggio 發表於 2016-1-25 10:52

請教2.5平衡線推介for um pro 30

請教2.5平衡線推介for um pro 30,事源昨天經過耳機舖試一試用平衡線試onyko dp-X1,是否如師兄所講2.5插口好好多,但昨日一試不知是否腦放、心理作用、條線改變咗音色,還是個2.5真係好啲?感覺音色實咗,暖厚咗同動態強咗!所以希望師兄們比啲意見,當然最好唔好過$1000啦!因為要留錢過年關呀{:6_147:}

Al297 發表於 2016-1-26 14:41

師兄有無聽過venturecraft同orb果兩條?
venturecraft果條應該岩價多啲,orb果條就夾耳機,如果岩聽既話好易中毒{:1_253:}
如果想再平d就本地線都得

sw69 發表於 2016-1-26 15:15

http://www.westone.com/store/index.php/westone-music-products/accessories/mmcx-replacement-cables/ultra-thin-balanced-cable

papabaggio 發表於 2016-1-26 17:56

謝謝咁多位師兄,不過我部onyko 放咗了

Al297 發表於 2016-1-26 18:00

papabaggio 發表於 2016-1-26 17:56 static/image/common/back.gif

咁快手?

johnny5 發表於 2016-1-26 18:02

papabaggio 發表於 2016-1-26 17:56 static/image/common/back.gif

我都睇緊onyko呢部,師兄做咩咁快放?

papabaggio 發表於 2016-1-26 18:52

聽咗一段時間,慢歌一流,但聽band sound, r&b,dance song個氣氛就差啲,節奏感唔夠強,太斯文!整體上唔係我要嘅音色!不過分析力,音場真係唔錯,介面我覺得好靚,好流暢!加上我唔用moov之類,同埋用落部機真係大咗少少,便携冇咁方便,所以最後都係放咗!依家諗緊ventruecraft 同opus#1

alleelarry 發表於 2016-1-26 20:53

papabaggio 發表於 2016-1-26 18:52 static/image/common/back.gif
聽咗一段時間,慢歌一流,但聽band sound, r&b,dance song個氣氛就差啲,節奏感唔夠強,太斯文!整體上唔 ...

如果係咁,我呢類雜食派就未必喜歡DP-X1{:6_141:}

papabaggio 發表於 2016-1-26 21:10

alleelarry 發表於 2016-1-26 20:53 static/image/common/back.gif
如果係咁,我呢類雜食派就未必喜歡DP-X1

相信係,空間感,音場我唔太在意!人聲同動態,氣氛我較為睇重少少,其實onyko唔差,不過聽耐咗唔係我要嘅嘢!相信夾動圈或暖底嘅耳機會夾啲

alleelarry 發表於 2016-1-26 21:24

papabaggio 發表於 2016-1-26 21:10 static/image/common/back.gif
相信係,空間感,音場我唔太在意!人聲同動態,氣氛我搞為睇重少少,其實onyko唔差,不過聽耐咗唔係我要 ...

了解!好有參考價值,但點都搵日試下先!{:6_142:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 請教2.5平衡線推介for um pro 30

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。