jaffeinism 發表於 2016-1-23 00:41

螃蟹M1PRO?

螃蟹M1PRO?

見有聽感出左, 寫得好似好正甘, 有無烈士打算衝呀?

dogdotcom 發表於 2016-1-23 08:47

係咪享聲m1pro{:1_342:}

斯路 發表於 2016-1-23 10:44

於國内短暫試聽過,聲音活潑鮮明,但染色落得過多,並唔自然,走向唔算好太眾化,我覺得盲買風險較高呢。

jaffeinism 發表於 2016-1-23 11:46

斯路 發表於 2016-1-23 10:44 static/image/common/back.gif
於國内短暫試聽過,聲音活潑鮮明,但染色落得過多,並唔自然,走向唔算好太眾化,我覺得盲買風險較高呢。 ...

資料佢有3個版本, 什麼後生仔版, 老餅版, 同埋呢個pro版...

pro版最貴, pro版用個粒晶振係飛秒級, 幾重手...

斯兄聽個個係米老餅版? 因為睇一個網友寫既評測話老餅版調音偏重模擬味

pioneer部100甘爛都入左手.... 滿手蟹貨; pro版相對尼講風險吾算高, 有少少心動, 同埋個樣比其他國磚簡約少少

dogdotcom 發表於 2016-1-23 12:53

jaffeinism 發表於 2016-1-23 11:46 static/image/common/back.gif
資料佢有3個版本, 什麼後生仔版, 老餅版, 同埋呢個pro版...

pro版最貴, pro版用個粒晶振係飛秒級, 幾重 ...

介面唔係簡約而係簡陋
三個版本分別係調音口感唔同
大陸壇評論少而且評價不一
Pro version其實 base on Analog Version 換上femto clock
唔好比佢個pro字眼神化
C師不如等香港有demo自己比較好好多
除非對啱口味
唔係哩個價位有太多其他可玩性更好嘅選擇

PS. 哩兩曰可以當暖手蛋用
ExFAT format有bug,雖然可讀, 但建議用返FAT32
冇發現過太大問題

jaffeinism 發表於 2016-1-23 13:17

換左粒飞秒贵2k.人仔?

dogdotcom 發表於 2016-1-23 13:45

jaffeinism 發表於 2016-1-23 13:17 static/image/common/back.gif
換左粒飞秒贵2k.人仔?

咁又冇相差咁多
自行去taobao睇下{:1_263:}

mysound 發表於 2016-1-23 14:51

右店有得全部試

jaffeinism 發表於 2016-1-23 17:39

問過個開發者, 佢話個時鐘線硌吾同, 電容吾同, FPGA算法吾同, 電源有調整, ; 差價1K人仔(淘X價)
頁: [1]
查看完整版本: 螃蟹M1PRO?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。