PhantomGTR 發表於 2016-1-15 17:47

sai7407 發表於 2016-1-15 17:29 static/image/common/back.gif
GTR Ching thank you so much,2部都最新ver.而我亦send左E貓比P記未有回覆及在此網站留言比飛記,飛記衹話 ...

Good Luck, sai7407 c hing,希望你早日搵到辦法解決。{:1_332:}

sai7407 發表於 2016-1-17 17:29

有冇Ching 買左700H配什麼BDP?

maskedtsang 發表於 2016-1-20 23:23

PhantomGTR 發表於 2016-1-15 10:46
師兄,我用緊同一部電視機。我用 win10 fanless PC 出4K youtube, 4k movie file, 自拍4k movie file, 由 ...

你好!部pan記370 bluray效果如果?upscale左4k輸出,會好過一般bluray1080 輸出嗎?我也買了49cx700送了部370,唔知裝唔裝好!謝!

maskedtsang 發表於 2016-1-20 23:26

Philip啲野,唔係人人識既!夾到你好彩,夾唔到就應該!

PhantomGTR 發表於 2016-1-20 23:38

maskedtsang 發表於 2016-1-20 23:23 static/image/common/back.gif
你好!部pan記370 bluray效果如果?upscale左4k輸出,會好過一般bluray1080 輸出嗎?我也買了49cx700送了 ...

師兄,我估你應該係showroom 買吧。我覺得部 player 的 video 係幾好的,及 upscaling 咗去4K係電視睇係超正的。不過4K(24p)upscale 後,係某些位有些怪怪,某些突然其來的快動作,如一個人突然起跑,或突然拔把 lightsabre 即刻開片的頭個兩秒左右,那個位就咁有D artifact。我用電腦上呢部電視,用返同一條片,用電腦上4K出,都係咁。

但整體來說,咁樣4K都已經好靚,真係好靚。部電視出4K 畫面係明顯比2K好睇好多,光好多,清好多(雖然只係 upscale)。

不過,呢部 player 係無RCA out 的,要用HDMI,或 optical 出audio。

無聊小貓 發表於 2016-1-21 09:44

CHING,P記電視有沒有內置升頻4K功能?如有咪一樣係4K?

kuushun 發表於 2016-1-21 12:19

師兄不要心急買 4k藍光機   因為不支援未來4k藍光影碟。
過多兩三個月會有 uhd藍光機才可買吧   不要浪費金錢

PhantomGTR 發表於 2016-1-21 12:27

kuushun 發表於 2016-1-21 12:19 static/image/common/back.gif
師兄不要心急買 4k藍光機   因為不支援未來4k藍光影碟。
過多兩三個月會有 uhd藍光機才可買吧   不要浪費 ...

No offence.
我早幾個月搬屋買傢電時都有咁諗過,但有真4K機都無幾多隻4K碟賣,仲要呢一年半載好明顯係4K同4K player 的過渡期同係到試 market 試乜試物........

剛巧Panasonic 出咗部有4K upscaling 仲要唔洗兩千。既然咁,就買咗佢來 sip 呢個過渡期,等呢制式同呢產品成熟點才算。點知出嚟個畫面又好鬼靚。

sai7407 發表於 2016-1-22 09:29

各位Ching 多謝意見分享

tiggerjason 發表於 2016-1-22 15:21

我都係剛換咗部4K電視, 仲手痕換咗條所謂4K HDMI 線。 一開始將條4K線插 Magic TV,
一心諗住睇電視節目出4K 好爽。 點知清過籠。 連所有人面部的遐齒都被放大。
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 買左P記49CX700H Ching用什麼牌子藍光機?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。