frankiepoon 發表於 2016-1-7 23:59

用VPN就可以睇美版英字{:1_338:}

frankiepoon 發表於 2016-1-8 00:09

SonSon 發表於 2016-1-7 21:17 static/image/common/back.gif
同一套劇,明顯明珠台好過Netflix, 雖然只係HD畫質,但佢D Ultra HD都同HD差不多。

以前睇美版house of cards ok wor~
今日睇原創日劇畫質都唔差~

P.S. 我用Nvidia Shield TV播

mr.hosino 發表於 2016-1-8 07:34

我都係用shield tv,入lx89,無論電影或劇集,都只有立體聲。有冇師兄試到有5.1surround呀?

apple1711 發表於 2016-1-8 08:32

mr.hosino 發表於 2016-1-8 07:34 static/image/common/back.gif
我都係用shield tv,入lx89,無論電影或劇集,都只有立體聲。有冇師兄試到有5.1surround呀? ...

我用ps4睇netflix, 有5.1 surround~!

SonSon 發表於 2016-1-8 09:47

杜sir 發表於 2016-1-7 22:25 static/image/common/back.gif
師兄
請問音效格式是什麼呢?

音效係5.1 , 但我用緊LG內置Apps試,所以未試到效果如果…

(Post76 Android 手機版送出)

SonSon 發表於 2016-1-8 09:53

frankiepoon 發表於 2016-1-8 00:09 static/image/common/back.gif
以前睇美版house of cards ok wor~
今日睇原創日劇畫質都唔差~

開首2分鐘畫面起晒格,想轉台時先開始清返,因為冇睇過呢套HD版冇得比較,但以日劇標準黎講已晒收貨…

SonSon 發表於 2016-1-8 09:55

mr.hosino 發表於 2016-1-8 07:34 static/image/common/back.gif
我都係用shield tv,入lx89,無論電影或劇集,都只有立體聲。有冇師兄試到有5.1surround呀? ...

唔係每套都有5.1或UHD,可入去音訊設定度睇

MingSir 發表於 2016-1-8 11:11

commail 發表於 2016-1-7 19:46 static/image/common/back.gif
用OPPO使用中

請問師兄用 OPPO Netflix apps 出唔出到"中文字幕" ? 師兄 OPPO 咩 model ? {:6_162:}

杜sir 發表於 2016-1-8 11:26

SonSon 發表於 2016-1-8 09:47 static/image/common/back.gif
音效係5.1 , 但我用緊LG內置Apps試,所以未試到效果如果…

收到!感謝師兄!
{:6_142:}

wilfred 發表於 2016-1-8 16:12

SonSon 發表於 2016-1-7 21:17 static/image/common/back.gif
同一套劇,明顯明珠台好過Netflix, 雖然只係HD畫質,但佢D Ultra HD都同HD差不多。

有啲機睇電視同外部輸入嘅時候會預設唔同嘅畫質設定,即係光暗,色深會唔同咗,請問師兄呢兩個畫面係咪確定同一個畫質設定?如果係就真係睇電視台嗰個好啲喎!
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 有關Netflix

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。