新丁 發表於 2019-4-20 11:37

5K!!!!!{:1_329:}

新丁 發表於 2019-4-20 11:48

哦!睇漏咗連喇叭,嚇死

mtvbb 發表於 2019-4-20 12:27

新丁 發表於 2019-4-20 11:48
哦!睇漏咗連喇叭,嚇死

{:6_174:}

喇叭, 加100米喇叭線人仔用左RMB1440
水平儀, 測牆, 嘔軌, 鋁板,車仔,螺絲, 集運費用左大約RMB800
萬用寶用左HKD950
石屎鑽用左HKD 1300
加埋D 香港5金配下野HKD3~400

如果有朋友借到架生, 我估用呢隻喇叭攪路軌2500~2700左右可攪掂
如果就咁喇叭原裝架上天花應該都係HKD2000內攪到4隻都好抵

新丁 發表於 2019-4-20 12:57

萬用寶咁貴!咩嚟㗎?

mtvbb 發表於 2019-4-20 13:06

新丁 發表於 2019-4-20 12:57
萬用寶咁貴!咩嚟㗎?

我買無刷無線果D 萬用寶(多功能切割機-即係果D 高頻率震動, 加塊鋸片去鋸野或沙紙貼去打磨野), 開頭諗自己CUT下D路軌
反正D 工具家人都有用, 所以之前買開....順便又入. 唔洗樣樣都問人借R MA

好似水平儀咁我見香港好貴TB 平又唔知得唔得
買左個最平RMB100...點知實戰上都係天花有個十字果個好用D(果隻問CH借, 呢隻香港買要HKD1300)

下期自己換吸頂燈, 又睇下洗唔洗入呢隻上邊十字水平儀{:6_144:}

新丁 發表於 2019-4-20 13:16

哦⋯⋯明白,不過你已做咗,最緊要啲架生你覺以後用得著,如唔係其實好多嘢都唔使買都裝到,鑽借到的話其它全都好平,依家祝伱效果理想啦

mtvbb 發表於 2019-4-20 14:29

新丁 發表於 2019-4-20 13:16
哦⋯⋯明白,不過你已做咗,最緊要啲架生你覺以後用得著,如唔係其實好多嘢都唔使買都裝到,鑽借到的話其它 ...

先前都係借既多, 問題有時家人要鑽, 問朋友一借又好似太耐, 見宜定平左好多先出手看下門口
{:6_158:}

mtvbb 發表於 2019-4-20 14:30

紅雨無街街去, 只好玩痴野同較野

MDLP 發表於 2019-4-20 14:36

mtvbb 發表於 2019-4-20 10:47
唔軌駁軌, 主要未攪過呢D, 唔知對準會唔會好難,
同埋入車仔只可單邊入, 因我後牆我去到盡咁滯

250cm一開二
四尺條就可以上到車

mtvbb 發表於 2019-4-20 16:11

MDLP 發表於 2019-4-20 14:36
250cm一開二
四尺條就可以上到車

果次浩南哥話只有5呎, 唔肯CUT{:6_147:}
頁: 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78
查看完整版本: 天花Atmos都可以走軌 (換晒4隻control 28)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。