wllee 發表於 2015-12-23 13:10

Pioneer BDP LX58 → SC LX59 出唔到PQLS

又係老問題;新買咗部BD Player,買埋2條QED Reference Sseparate HDMI去部Amp。初步感覺好detail, 聽多咗好多野,非常正面。但係唔知點解跟足指示兩邊control開哂,HDMI線都換過,都係點樣都開唔到個PQLS, 有冇師兄指教下,thanks!

alexwrx 發表於 2015-12-23 14:24

both BDP 58 & AMP 59 set PQLS to " AUTO " cannot detect each other ?

barrychiki 發表於 2015-12-23 14:33

好似兩個HDMI 影,音分開出係用唔到.

chrisw 發表於 2015-12-23 15:09

Amp 唔好connect 其他機(HDMI),只connect BD player 再試
我個amp一connect now 解碼就用唔到PQLS

wadee 發表於 2015-12-23 15:55

Bdp有選Bitstream嗎?

wcm1221 發表於 2015-12-23 18:11

多口請教,聲、畫分開靚D定行PQLS靚D?
(Post76 Android 手機版送出)

wllee 發表於 2015-12-23 18:27

1) both BDP 58 & AMP 59 set PQLS to " AUTO " cannot detect each other ?
Yes
2) Amp 唔好connect 其他機(HDMI),只connect BD player 再試
未試,但如果係,都幾麻煩同onX。到PQLS第三四代都仲係connect有問題都幾失敗(音效另計)
3) Bdp有選Bitstream嗎?
Sure!
4) 多口請教,聲、畫分開靚D定行PQLS靚D?
未得閒A/B比較,試完再分享下

wllee 發表於 2015-12-23 18:27

1) both BDP 58 & AMP 59 set PQLS to " AUTO " cannot detect each other ?
Yes
2) Amp 唔好connect 其他機(HDMI),只connect BD player 再試
未試,但如果係,都幾麻煩同onX。到PQLS第三四代都仲係connect有問題都幾失敗(音效另計)
3) Bdp有選Bitstream嗎?
Sure!
4) 多口請教,聲、畫分開靚D定行PQLS靚D?
未得閒A/B比較,試完再分享下

alexwrx 發表於 2015-12-23 19:01

乜原來set分開無得行PQLS架?{:6_154:}

wllee 發表於 2015-12-23 19:20

alexwrx 發表於 2015-12-23 19:01
乜原來set分開無得行PQLS架?

我相信唔係,睇返舊帖好有大機會相連其他HDMI出問題,今晚再試多幾個可能出現的問題
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Pioneer BDP LX58 → SC LX59 出唔到PQLS

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。