kkwkk 發表於 2016-1-2 17:32

aronchee0599 發表於 2015-12-22 11:29 static/image/common/back.gif
Fitear 聽男聲......

人地話少少偏女聲wor
同埋人地邊到話聽男聲

clementpang 發表於 2016-4-29 19:35

各位ching好,聽完咁多位ching既意見之後,我上年入左隻s-em6,本來都非常滿意,點知.....
近排見悶悶地,加上有個fd話想買耳機,就出左去睇下有咩新耳機,試左隻木星, rosie, angie 1, aroma witch girl pro同oriolus II,
一聽到最後不得了,發現oriolus既分析力同氛圍比s-em6好{:1_344:}{:1_255:}更加有氣勢,好似更啱我口味咁
加上我用dpx1好似推唔開s-em6咁,啲聲無oriolus咁闊咁開,有啲位痴埋一齊咁
唯獨有樣s-em6領先既就係人聲密度高,順滑耐聽,圓潤舒服,好似有感情啲{:1_338:}oriolus就係爭呢小小,但係又俾佢個圈味吸引{:1_335:}
應唔應該換好呢{:1_352:}{:1_352:}想問下用緊oriolus既ching,人聲可唔可以靠換線黎改進?變得密度高啲同圓潤啲?(宜家聽demo覺得有少少齒音)
或者其他ching有無差唔多價位更好既耳機選擇介紹?thanks{:1_347:}{:1_347:}

下次真喺要試清楚曬先買{:1_332:} {:1_255:}

sum_gor 發表於 2016-4-29 22:47

clementpang 發表於 2016-4-29 19:35 static/image/common/back.gif
各位ching好,聽完咁多位ching既意見之後,我上年入左隻s-em6,本來都非常滿意,點知.....
近排見悶悶地,加上有 ...

玩開Earsonics 的你唔試埋sem9? 清聲底的仲有隻1964 A12

johnny5 發表於 2016-5-2 15:28

clementpang 發表於 2016-4-29 19:35 static/image/common/back.gif
近排見悶悶地,加上有 ...

如果師兄想玩圈鐵,近期聽過fitear同fender兩隻都覺得幾好聽

clementpang 發表於 2016-5-2 18:22

johnny5 發表於 2016-5-2 15:28 static/image/common/back.gif
如果師兄想玩圈鐵,近期聽過fitear同fender兩隻都覺得幾好聽

fitear係air?FENDER係FXA7?

aronchee0599 發表於 2016-5-2 18:41

clementpang 發表於 2016-5-2 18:22 static/image/common/back.gif

Yes.............

johnny5 發表於 2016-5-3 15:58

clementpang 發表於 2016-5-2 18:22 static/image/common/back.gif

fender好似紅色同金色工係圈鐵,係mlk mart聽過,覺得兩隻唔係好同聲

aronchee0599 發表於 2016-5-3 16:31

johnny5 發表於 2016-5-3 15:58 static/image/common/back.gif
fender好似紅色同金色工係圈鐵,係mlk mart聽過,覺得兩隻唔係好同聲

FXA7同FXA6係好唔同聲

clementpang 發表於 2016-5-4 16:14

ching們點睇unique melody?我上網serach圈鐵耳機見到有呢個牌子,但係之前未聽過{:1_352:}

alanadc23 發表於 2016-5-4 22:13

頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 10000換耳機一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。