tenboy33 發表於 2015-12-4 12:34

kincom23 發表於 2015-12-4 11:23 static/image/common/back.gif
恭喜樓主, 睇番大賞投網頁你呢部應該係KD-65X9000B HK5, 底價$9996 有10個人投, 你都可以用1萬買到, 真係估 ...

唔系今次呀,系九月果次,有7,8部65x90B,
我朋友也用HK$15000投了一部 B級的,
Sony 話有4,5點在邊位,但收貨後都是 Check到沒有死點,
(用4K R,G,B,W,BL色版Check的)
也是只開了75小時的,他也大發了!
不過比我多用了5仟{:1_253:}

tenboy33 發表於 2015-12-4 12:39

chanherry 發表於 2015-12-3 22:44 static/image/common/back.gif
此言差矣,索尼係縮骨算爆老乜土,但啲technical水準不一,再講chief technical判11點,grade C,做細既 ...

多謝C兄,都是搏一搏,岡好舊的55吋壞了要換機!

tenboy33 發表於 2015-12-4 12:46

SonSon 發表於 2015-12-3 18:32 static/image/common/back.gif
Sony 講明有11死點應該唔會死錯人, 可能電視太大check唔到啫, 不過用平價買到心頭好都係好事黎 ...

是用4K R,G,B,W,BL色版Check的,及因Sony報告是有死點的位置圖的,
已行很近看都看不到,真系冇,不過就算有也大賺了{:1_344:}

YYSKY 發表於 2015-12-4 13:40

D死點光點係可以壓下抹下而消失的,屬於不穩定狀態,不過咁價錢預玩2年啦,是否值得睇人啦。
保2年合理D,祝好運。

kincom23 發表於 2015-12-4 13:54

tenboy33 發表於 2015-12-4 12:34 static/image/common/back.gif
唔系今次呀,系九月果次,有7,8部65x90B,
我朋友也用HK$15000投了一部 B級的,
Sony 話有4,5點在邊位,但收貨 ...

有師兄既報料以後就知點投啦{:6_138:}

chanherry 發表於 2015-12-4 15:49

一隻鷄搞左部sony枱柱級機種番黎…仲收貨日計保您一年……洗咩祝好運丫…我黎祝您儘快無端唔著…跟住佢焗住換部65x9000c俾您!咁就玩出個成就喇!!!
唔敢博唯有去買部letv65,新出的開賣價10800………
不過我睇投仔,屋企有貓電視都爪到花哂了

而家索尼連碌卜都冇埋,除左tv真係搵條鐵去投了………

player 發表於 2015-12-4 16:05

抵玩 ....恭喜 ~ {:1_351:}

http://nebula.wsimg.com/1bcc075fde1db9930f7c75029ece923b?AccessKeyId=68D015729919999DC492&disposition=0&alloworigin=1
{:6_195:} {:6_195:}

小瑟 發表於 2015-12-4 16:59

嘩…咁正比你投到呀,恭喜哂呀,我投過相機,都得過到次呀。{:6_195:}{:6_195:}{:6_195:}
(Post76 Android 手機版送出)

小寶老豆 發表於 2015-12-4 17:27

恭喜師兄... {:6_195:}

老實講, 但換轉係我就唔敢博...

lawfeix 發表於 2015-12-5 10:14

{:6_128:} {:6_149:}
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 一萬蚊的 Sony 65X90B 4k TV 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。