jbengof 發表於 2015-12-6 18:06

ppabc1 發表於 2015-12-6 18:00 static/image/common/back.gif
试验鉛筆,大概四粒鐘。

唔該師兄 你Play 44.1/16有四粒鐘 如Play DSD就無咁長

大食怪 發表於 2015-12-6 22:14

jbengof 發表於 2015-12-6 18:02 static/image/common/back.gif
當你A15用WMC-NWH10啲電一樣會倒水 因為WMC-NWH10呢條Cable內部有一組電路好鬼大食

Mini usb可以轉Micro ...

嘩 ! 師兄 , 你唔講真係唔知 原來 WMC-NWH10 内裡有電子组件 。

我無 DSD 嘅歌 , 只有 Wav ,但 ZX1 一有數碼輸出 , 用乜線都好 , D 電一樣係倒水咁倒 {:1_253:}

jbengof 發表於 2015-12-6 22:41

大食怪 發表於 2015-12-6 22:14 static/image/common/back.gif
嘩 ! 師兄 , 你唔講真係唔知 原來 WMC-NWH10 内裡有電子组件 。

我無 DSD 嘅歌 , 只有 Wav ,但 ZX1 一 ...

WMC-NWH10入面完全唔簡單

大食怪 發表於 2015-12-6 22:56

jbengof 發表於 2015-12-6 22:41 static/image/common/back.gif
WMC-NWH10入面完全唔簡單

果然唔簡單 {:1_326:}

但條線整到咁複雜 , 為乜呢 ? 純粹為咗能傳送 DSD 嘅歌 ! ?

師兄 , 條線係你自已拆開 ?

jbengof 發表於 2015-12-6 23:03

大食怪 發表於 2015-12-6 22:56 static/image/common/back.gif
果然唔簡單

但條線整到咁複雜 , 為乜呢 ? 純粹為咗能傳送 DSD 嘅歌 ! ?

系我自己拆嘅 條線用鋼網防干擾 USB應咁做至正宗 可以講同軸 USB傳送做防干擾比條芯更重要

另外組保護電路和晶振 部Player detect到組保護電路才打開DSD直通通道

ppabc1 發表於 2015-12-7 09:34

大食怪 發表於 2015-12-6 22:14 static/image/common/back.gif

我無 DSD 嘅歌 , 只有 Wav ,但 ZX1 一 ...

師兄你條短cable可用到mojo吗?可否告之那裡有售?thanks ar.

大食怪 發表於 2015-12-7 10:35

ppabc1 發表於 2015-12-7 09:34 static/image/common/back.gif
師兄你條短cable可用到mojo吗?可否告之那裡有售?thanks ar.

師兄 , 你好 ! 條短線係上香港嘅網 搵人做嘅 , 因為 ( 橫向 ) 帶出街比較方便 , 同條線無咁易壓壞 。

不過可惜是 條線我啲機獨係 Mojo 用唔到 , 激到彈起 {:1_352:}

大食怪 發表於 2015-12-7 10:41

jbengof 發表於 2015-12-6 23:03 static/image/common/back.gif
系我自己拆嘅 條線用鋼網防干擾 USB應咁做至正宗 可以講同軸 USB傳送做防干擾比條芯更重要

另外組保護電 ...

師兄 、 原來聽 DSD 咁嚴格 , 要保護電路先聽到 。

咁係唔係聽其他 format 嘅歌就唔:
洗保護電路呀 ?

仲有你拆完 , 砌唔砌得返呀 ? {:1_262:}

jbengof 發表於 2015-12-7 20:49

大食怪 發表於 2015-12-7 10:41 static/image/common/back.gif
師兄 、 原來聽 DSD 咁嚴格 , 要保護電路先聽到 。

咁係唔係聽其他 format 嘅歌就唔:

係Sony咁麻煩就真 都唔知佢想點 聽其他format嘅歌當然唔使 條線裝得番 當然外殼有痕漬啦

peterspy 發表於 2015-12-7 23:41

師兄部Vantam充完電後有冇啪返粒SMTP制去on? 否則佢會當部player係尿袋嚟充電。
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: sony a系dap 用吾用得mojo做解/放?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。