pwong888 發表於 2015-11-30 13:57

kowkow 發表於 2015-11-30 11:36 static/image/common/back.gif
我梳化喺正四隻喇叭的中心位,算唔算啱位?

我其實都吾係好識,不過第一次裝就跟著愊圖在耳仔位對住天花45度角,但出來的效果吾係咁理想,最後聽師兄比意見,最好裝在坐位耳仔位前後4尺,大約耳仔位50度角,效果理想。
我見你裝得咁開,睇相角度重大過45度角,所以多口問問。

kowkow 發表於 2015-11-30 14:02

pwong888 發表於 2015-11-30 13:57
我其實都吾係好識,不過第一次裝就跟著愊圖在耳仔位對住天花45度角,但出來的效果吾係咁理想,最後聽師兄 ...

我之前問過吓

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=205677&mobile=yes

lamdog 發表於 2015-12-4 11:14

ching 有無包膠?效果點?
(Post76 Android 手機版送出)

Anson8888hk 發表於 2015-12-4 17:55

我聽過人用control28 做前中置睇戲。真係好有戲院播對白感覺,又好炸得,絕對係超值

MDLP 發表於 2015-12-4 18:00

Anson8888hk 發表於 2015-12-4 17:55 static/image/common/back.gif
我聽過人用control28 做前中置睇戲。真係好有戲院播對白感覺,又好炸得,絕對係超值
...

有朋友啱啱裝咗用嚟做天花......講明先好衰聲大家唔好買.......但我打算會裝

fatboy88 發表於 2015-12-4 21:38

MDLP 發表於 2015-12-4 18:00 static/image/common/back.gif
有朋友啱啱裝咗用嚟做天花......講明先好衰聲大家唔好買.......但我打算會裝

...

我諗裝上天花有點難度

kowkow 發表於 2015-12-4 23:06

改咗角度,全部射向皇帝位,感覺即刻明顯咗。

fm31331 發表於 2015-12-5 01:08

MDLP 發表於 2015-12-4 18:00 static/image/common/back.gif

...

真係好大引誘{:8_369:}

fm31331 發表於 2015-12-5 01:09

kowkow 發表於 2015-12-4 23:06 static/image/common/back.gif
改咗角度,全部射向皇帝位,感覺即刻明顯咗。

裝到四隻正到爆!{:8_390:}

winday 發表於 2015-12-5 21:21

我看過 Jbl 有一隻 control 25, 低音單元一樣是 135mm, 但用 horn 高音,size 差不多,價錢比 control 1 pro 貴差不多一倍。有師兄知道是好得多嗎?

http://www.jblpro.com/www/products/installed-sound/control-contractor-series/control-25#.VmLkK3MVHqA
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: JBL control 1 pro 做Atmos 天花喇叭 (完成安裝)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。