dickkit 發表於 2015-11-2 16:25

如何接法!!?。

小弟有部馬蘭士sr6009 oppo 103creek Eva 1
咁應該點樣織法呢?
CD》Av 》int amp. ?
CD》int amp 《AV amp ?
點樣駁駁線最好呢

ykluk 發表於 2015-11-2 16:43

如你部合併有av bypass咪CD》Av 》int amp.~~!! {:9_423:}

dickkit 發表於 2015-11-3 01:01

冇呢?
可唔可以當佢後級用?

YYSKY 發表於 2015-11-3 17:49

dickkit 發表於 2015-11-3 01:01 static/image/common/back.gif
冇呢?
可唔可以當佢後級用?

可以,原來的volume設在固定位置,再由AV Amp控制音量。

wadee 發表於 2015-11-3 19:26

103 Bd hdmi落av amp
Av amp rca pre out去int amp
103 cd用rca去 int amp
Av同2ch半分家
甘就可以共用前置

dickkit 發表於 2015-11-4 11:19

我試過Bd rca去AV rca去int Amp 冇聲出,是正常嗎,
小弟係念聽歌時會左好聲D嗎?

dickkit 發表於 2015-11-4 12:31

其實最主要想聽歌好啲
我就鍾意用電話接藍牙同CD
係咪要加個CAS好D

norip999 發表於 2015-11-4 16:52

dickkit 發表於 2015-11-4 11:19 static/image/common/back.gif
我試過Bd rca去AV rca去int Amp 冇聲出,是正常嗎,
小弟係念聽歌時會左好聲D嗎? ...

聽歌 Bd rca去int Amp就得

睇戲 BD HDMI 去 AV , AV RCA去INT AMP

wadee 發表於 2015-11-4 19:32

dickkit 發表於 2015-11-4 11:19 static/image/common/back.gif
小弟係念聽歌時會左好聲D嗎? ...

Bdp rca去av amp可能要在av amp揀輸入方法
仲有
你bd rca要插av amp嘅cd輸入
聽歌要揀cd模式
頁: [1]
查看完整版本: 如何接法!!?。

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。