alvinli0735 發表於 2015-10-28 17:17

請教新手AV Rack 推介

小弟最近想買SET AV RACK, 但上INTERNET 睇過我多資料,都係未得到個好既結論......想向竹師兄們請教{:8_387:}

有咩品牌我就唔講啦, 不過睇左好耐,好似鋼架類好過木架敢....

我既問題係,有咩AV RACK 介紹比我地D 新仔玩呢? BUDGET 8K左右,小弟最怕買錯野~~

Many thanks{:6_148:}

ykluk 發表於 2015-10-28 18:39

要睇你目標係幾多層幾多隻喎, 如果8K係買1隻3層既話, 小弟會揀TAOC ASR II-3S-MB~~!! {:9_423:}
http://www.taoc.gr.jp/asr2.html

alvinli0735 發表於 2015-10-28 19:24

ykluk 發表於 2015-10-28 18:39 static/image/common/back.gif
要睇你目標係幾多層幾多隻喎, 如果8K係買1隻3層既話, 小弟會揀TAOC ASR II-3S-MB~~!!
http://www ...

ching,你好
小弟睇中左MSR-3S-DG
兩者比較有什麼分別?

ykluk 發表於 2015-10-28 19:41

alvinli0735 發表於 2015-10-28 19:24 static/image/common/back.gif
ching,你好
小弟睇中左MSR-3S-DG
兩者比較有什麼分別?

物料都完全唔同, 不過小弟又無比較過分別係點~~~ {:8_374:}

garywong6688 發表於 2015-10-29 19:42

師兄:
TAOC   以價論貨 ( 水貨價計)都算無得輸。
本身也是用家!

alvinli0735 發表於 2015-10-30 10:18

garywong6688 發表於 2015-10-29 19:42 static/image/common/back.gif
師兄:
TAOC   以價論貨 ( 水貨價計)都算無得輸。
本身也是用家!

多謝師兄指點,小弟已入ARS2 3層架,希望聖誕前搞掂{:6_122:}

而家林緊D 喇叭線配JBL580, 520C 同埋SUB 250......睇左好耐,理性話我知,不用太貴,不過都想知道有無咩介紹? 入門就可以了,主要用等睇MOVIES 多。謝謝!{:8_387:}

lovelyannie 發表於 2015-10-31 19:03

alvinli0735 發表於 2015-10-30 10:18 static/image/common/back.gif
多謝師兄指點,小弟已入ARS2 3層架,希望聖誕前搞掂

而家林緊D 喇叭線配JBL580, 520C 同埋SUB ...

Ching, 我都有興趣入手,但個網無價錢同應該點買架,可否pm告知,tks.
頁: [1]
查看完整版本: 請教新手AV Rack 推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。