Winsonho804 發表於 2015-10-21 18:57

馬蘭仕SR5010定安橋NR646?

本來今日放假諗住落旺角搬部馬蘭士SR5010返屋企.
點知個哥仔同我講買5010不如買646,質素唔會差得過仲平千幾.
如果同價嘢我就真係諗都唔諗~但偏偏佢叫我買部平嘅,我就比較猶豫.

講講下,後尾仲問我會唔會玩Atmos,如果唔會不如畀個靚價我直接出安橋800啦~
因為個人畀佢講到好亂,之前無諗過800無做過功課,最緊要係驚個架塞唔落,所以都係返屋企冷靜下先.

大家覺得應該揀邊部?

andy8888 發表於 2015-10-21 19:06

sales亂up
(Post76 Android 手機版送出)

Winsonho804 發表於 2015-10-21 19:13

andy8888 發表於 2015-10-21 19:06 static/image/common/back.gif
sales亂up

呢個我都相信係~
最得人驚係我剛剛查資料,安橋800,我淨係見RZ800,而RZ800係支援Atmos......
到底佢講錯定我撞聾?還是有另一部更舊嘅型號?
而如果真係RZ800,咁好似真係吸引過5010......

越睇越亂~

andy8888 發表於 2015-10-21 19:20

Winsonho804 發表於 2015-10-21 19:13 static/image/common/back.gif
呢個我都相信係~
最得人驚係我剛剛查資料,安橋800,我淨係見RZ800,而RZ800係支援Atmos......
到底佢講錯定 ...

馬蘭士好D 如果冇其他愛好

Winsonho804 發表於 2015-10-21 19:30

andy8888 發表於 2015-10-21 19:20 static/image/common/back.gif
馬蘭士好D 如果冇其他愛好

即使計價錢RZ800其實係高一級嘅機種?
因為SR5010係合我預算,而佢開RZ800畀我就略高過我預算,
所以我唔會考慮馬蘭仕高一階機種.

問得比較多,唔好意思.

wadee 發表於 2015-10-21 19:32

邊間?

Winsonho804 發表於 2015-10-21 19:38

wadee 發表於 2015-10-21 19:32 static/image/common/back.gif
邊間?

係德發嗰間

我估我家下明佢點解講[如果唔玩Atmos]呢句
因為佢仲有講[本來喇叭已經唔送,但我家下當有得送,再當抽起喇叭個價嚟計平畀你]
我剛剛check到嗰對嘢係反射喇叭,咁我估佢意思係我唔玩Atmos對嘢用唔著嘅意思.
而唔係我唔玩Atmos可以出部無Atmos嘅AMP.

wadee 發表於 2015-10-21 21:12

師兄
睇自己喜好啦
其實佢又冇呃你
你可以叫佢俾你試下

wadee 發表於 2015-10-21 21:14

佢sell你都是新型號
又冇呃你扣起對反射喇叭
睇自己需要同口味啦

Winsonho804 發表於 2015-10-21 21:50

wadee 發表於 2015-10-21 21:14 static/image/common/back.gif
佢sell你都是新型號
又冇呃你扣起對反射喇叭
睇自己需要同口味啦

多謝你嘅意見~

我都想試吓比較吓,但係佢淨係800有得試.

其實最後我都偏向800,但可惜個深度好勉強,再預線位同啲插頭,前面兩隻腳起碼一半要凌空
家下應該都係決定SR5010.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 馬蘭仕SR5010定安橋NR646?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。