kelvinchan 發表於 2016-2-5 01:26

superp 發表於 2016-2-5 01:03 static/image/common/back.gif
各位師兄,攪左一輪。用我朋友部Macbook,乜都唔洗裝就play到USB-DAC。。

之後駁返Win10,唔知點解,突 ...

新年流流...{:6_121:}

zita.c 發表於 2016-2-6 19:23

各師兄唔知大家有冇試過有咁既問題
我用USB-DAC 過192kHz 24bit 既歌去LX89, 出黎只有怪聲,
我你WIN 10 到較返OUTPUT 到48kHz 以下就完全正常, 再試係NAS 到, 一樣係咁既情況..

最怪就係, 早一日我就可以用到NAS to USB-DAC 192kHz 都冇問題...

superp 發表於 2016-2-6 22:59

zita.c 發表於 2016-2-6 19:23 static/image/common/back.gif
各師兄唔知大家有冇試過有咁既問題
我用USB-DAC 過192kHz 24bit 既歌去LX89, 出黎只有怪聲,
我你WIN 10 到 ...

我這幾天試過 經LX89出畫面狂閃,PS3或LeTV機頂盒一樣,唔經LX89就冇事。要拔電線幾秒再駁電先冇事。我買左只兩星期,係咪要入廠呢?

其實機Menu都試過hang,舖頭都話要拔電線,話LX89動作大快會有問題。。

Play唔到192Hz24bit時,不如又試下拔電線

zita.c 發表於 2016-2-6 23:26

superp 發表於 2016-2-6 22:59 static/image/common/back.gif
我這幾天試過 經LX89出畫面狂閃,PS3或LeTV機頂盒一樣,唔經LX89就冇事。要拔電線幾秒再駁電先冇事。我買 ...

更奇既事出現,岩岩試左NAS -> USB-DAC 播 DSD file , 完全冇問題,
之後再試返192/24 又可以播到.....{:1_336:}

kfkf 發表於 2016-2-7 09:06

{:1_351:} goodgoodgood

alanstar 發表於 2016-2-7 09:16

superp 發表於 2016-2-6 22:59 static/image/common/back.gif
我這幾天試過 經LX89出畫面狂閃,PS3或LeTV機頂盒一樣,唔經LX89就冇事。要拔電線幾秒再駁電先冇事。我買 ...

有無同時插左兩個hdmi output?如果係可以試下set video output 去 1 或 2,唔好用1+2

superp 發表於 2016-2-7 12:58

alanstar 發表於 2016-2-7 09:16 static/image/common/back.gif
有無同時插左兩個hdmi output?如果係可以試下set video output 去 1 或 2,唔好用1+2 ...

我只用一個HDMI output☺️,好今晚試下只用out 1,謝謝師兄

superp 發表於 2016-2-7 13:02

大家用什麼power cord LX89?

我用普通電腦USB cable入DAC,明顯俾用CD機RCA入89差,請問大家用什麼USB線好,謝謝

superp 發表於 2016-2-7 13:07

另外,其實89可唔可以息去Video 部件?

eddy 發表於 2016-2-8 10:13

睇下先,謝謝
頁: 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51
查看完整版本: SC-LX89遇見LX90.....Final Encounter (LX89 正式取代 LX90 #436加相)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。