lamdog 發表於 2015-10-7 11:14

小瑟 發表於 2015-10-7 10:54 static/image/common/back.gif
我都問緊大家點買炸....好似好正咁, 我想插落TV試下呢~~

小瑟岩岩先買左部靚電視,咁快要買補品?小心虛不受補。{:6_138:}
(Post76 Android 手機版送出)

lamdog 發表於 2015-10-7 11:18

小瑟 發表於 2015-10-7 10:55 static/image/common/back.gif
其實佢個原理係咩來呢????

原理可能叫:人云亦云,又或者係人有我有,又或者係一試無妨。

見有師兄話插呢隻野樣樣都有10-30%提升,咁插晒落AMP / TV同BD 機一齊播碟,加加埋埋直頭幫自己套神器提升100%,千幾蚊抵玩啦。

pclai2000 發表於 2015-10-7 11:36

disposal 發表於 2015-10-2 03:58 static/image/common/back.gif
我都買左比個仔玩 , 讀書聰明左, 人健康左, 又靚仔左

插咗喺你個仔邊忽?有咁好效果?

ckw1 發表於 2015-10-7 16:56

小瑟 發表於 2015-10-7 10:55 static/image/common/back.gif
其實佢個原理係咩來呢????
http://www.royalbw.com.tw/Audioquest/JitterBug.html
噪音消散分離式雙迴路設計

● 大幅減少USB埠所傳出的訊號,電源噪訊及噪音
● 有效降低抖動、數據誤差
● 增加動態對比、溫暖度、與解析度

以上是轉貼廠方的說明

我自己試過,用在手機,電腦,media box 去音響系統播歌既效果會明顯d,在視頻就唔係好覺(如果你好细心睇加上小小心理作用會有唔同既)
增長係有,不過有chang話有20或30%增長,我就試唔出嘞,可能我套機雞或我木耳或木眼掛.
不過4百幾買泥玩下都冇所謂,買條好小小既缐都千千声啦.

小瑟 發表於 2015-10-7 21:05

lamdog 發表於 2015-10-7 11:14 static/image/common/back.gif
小瑟岩岩先買左部靚電視,咁快要買補品?小心虛不受補。
(Post76 Android 手機版送出) ...

........{:6_136:} 部電視真係要補補佢, 我諗緊換唔換電源線好......依家果條真係.......不過佢又冇IEC, 即係迫我剪...但會冇左保養.........好煩呀!!!!!{:6_132:}{:6_133:}

andy8888 發表於 2015-10-7 21:30

小瑟 發表於 2015-10-7 10:54 static/image/common/back.gif
我都問緊大家點買炸....好似好正咁, 我想插落TV試下呢~~

kc2wong 好像有多

kc2wong 發表於 2015-10-7 21:54

有多一隻,大約$380
future shop個CS話收咗不少order,好多單都係5隻10隻咁買,所以落去咗單都要排隊等出貨。兼且我18~24號又唔係香港,唔趕嘅話可以PM我留比佢

小瑟 發表於 2015-10-7 22:11

咁誇張呀, 我岩岩問我美國親戚佢話可以幫我攪呀, 我問埋佢先, THX呀~~~~

keke323 發表於 2015-10-7 23:02

wadee 發表於 2015-10-7 10:21 static/image/common/back.gif
K總即是K總

wa....華弟哥你講 d 咁既野 {:6_121:}

sugargar 發表於 2015-10-7 23:04

小瑟 發表於 2015-10-7 21:05 static/image/common/back.gif
........ 部電視真係要補補佢, 我諗緊換唔換電源線好......依家果條真係.......不過佢又冇IEC,...

吾好剪線,冇左保養好麻烦,插隻Bugs 玩下先la,等我今個星期做埋終極邪恶實驗再比你参考下{:6_134:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14
查看完整版本: Audioquest Jitter Bugs 終極大測試,P12 有更新!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。