sugargar 發表於 2015-9-30 07:34

Audioquest Jitter Bugs 終極大測試,P12 有更新!

聽聞呢件係近排全城大熱嘅新玩具,對於我呢D冇毒不歡嘅草根人又点能够放過呢?{:6_178:} 一於問老友借左隻返黎玩下,顺便出個報告比大家參考下,我一共做左5個測試:

測試一:插103D Bluray 机行聲

高频清晰度/背景detail/底頻下潛力及線條各有25%提升{:6_208:}

測試二:插 Onkyo 5530AV 前级行聲

背景什聲減少左15%,低频實净左但吾夠放,surround 感比冇插弱左{:6_194:}

测试三:插103D BDP 試畫面

顏色/色温rich 左,黑位深左,但光度暗左D,少左大约2格brightness, 係projector +2格Brightness 後發現detail 度+ 色温比冇插有15-20%改善

测试四:
插NAS 播file >>103D>>projector行畫
                        >>AV 前级 行聲

高频清晰度/背景detail/底頻下潛力及線條各有20%提升

顏色/色温rich 左,黑位深左,色温比冇插有15-20%改善

測試五:插 Sharp LED TV行畫

顏色/色温rich 左,黑位深左,色温比冇插有15-20%改善

個人用後感:$4xx 呢個價錢絶對超值, 最有效及應棍係插BDP, 所以BDP/NAS/LED TV 必用{:6_193:}

HKWAIYIN 發表於 2015-9-30 09:24

有 USB 位就插得?唔洗 set 嘢?

ltkeric 發表於 2015-9-30 10:20

Thank you for sharing {:6_195:}

sugargar 發表於 2015-9-30 10:52

HKWAIYIN 發表於 2015-9-30 09:24 static/image/common/back.gif
有 USB 位就插得?唔洗 set 嘢?

冇錯,即插即用吾洗set 任何嘢,超正{:6_182:}

kyleckl 發表於 2015-9-30 10:56

謝謝,師兄報告{:6_193:}!

cmlee 發表於 2015-9-30 11:01

呢粒野。。我同班fd試過。。有兩個師兄,用 兩支來串聯,插電腦接dac 有明顯提升。。好過分開插。。。
但小弟就分開插好過串聯。。。

有兩係手嘅師兄。。可以試吓玩串聯會有唔同效果

jeff113 發表於 2015-9-30 11:44

請問師兄哪裡入貨{:6_193:}

sugargar 發表於 2015-9-30 16:09

jeff113 發表於 2015-9-30 11:44 static/image/common/back.gif
請問師兄哪裡入貨

US Amazon US$49

nippon 發表於 2015-9-30 16:20

謝謝師兄報告

jason1969 發表於 2015-9-30 16:26

Thanks for sharing
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Audioquest Jitter Bugs 終極大測試,P12 有更新!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。