bigair 發表於 2015-9-30 14:26

jerrygel 發表於 2015-9-30 13:44 static/image/common/back.gif
Bigair Ching 唔明白可否解釋,基本上我是儘量遷就投影幕。
註: 這幅圖個幕是落不到最底,我已經將對喇叭拉 ...

最理想既喇叭擺位係之間唔放其他野,由其係電視櫃,所以將喇叭拉出半個喇叭位或一個喇叭位會有助聲音提升,有機會你可以試下將喇叭成隻拉出黎同你現在的擺位作比較,你會聽到好唔同

dickchan 發表於 2015-9-30 20:56

攞到通行証先係最正 {:6_193:}

jerrygel 發表於 2015-10-1 00:46

bigair 發表於 2015-9-30 14:26 static/image/common/back.gif
最理想既喇叭擺位係之間唔放其他野,由其係電視櫃,所以將喇叭拉出半個喇叭位或一個喇叭位會有助聲音提升 ...

謝謝 Bigair Ching 指導,可否指導多小弟一件事。
當我裝完R700之後,用onkyo 個 audyssey set 完,個中置R200C唔知點解細聲左好多,請問知唔知點解決{:8_387:}

bigair 發表於 2015-10-1 16:25

jerrygel 發表於 2015-10-1 00:46 static/image/common/back.gif
謝謝 Bigair Ching 指導,可否指導多小弟一件事。
當我裝完R700之後,用onkyo 個 audyssey set 完,個中 ...

係咁的,我係用音壓apps計返相同音壓,不過apps都唔係太準,只作參考

orhui 發表於 2015-10-1 18:00

Ching果然識貨{:6_193:}{:6_238:}

jerrygel 發表於 2015-10-4 01:01

bigair 發表於 2015-10-1 16:25 static/image/common/back.gif
係咁的,我係用音壓apps計返相同音壓,不過apps都唔係太準,只作參考

謝謝bigair ching 再導指教

drill 發表於 2015-10-6 13:15

好靚~{:6_128:}

superbeginner 發表於 2015-10-24 21:01

drill 發表於 2015-10-6 13:15 static/image/common/back.gif
好靚~

C HING 請問kef做完减價未呀 如果想要換R500 價位如何呀
Thx
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 忍唔住終於買左KEF R700

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。