多毛肥 發表於 2015-9-20 01:37

cheap精@Y記RXA1050遊記兼開箱

最近見好多人讚到隻Eason Get a Life 天上有地下無既試機碟,有感自己用開隻amp仔直情侮蔑左隻碟,所以.........

以上實屬借口(廢話),不喜請勿插

本來目標係Y記RXA850,不過見到真機D用料{:1_336:} ....同埋"XXclub" 個sales哥哥D口氣正到無朋友到呢....個價仲..哈哈
本來諗住走,部lift停左響一層我未去過既鋪頭,一望之下..."X你正啊喂!"....D機放晒出黎有前有後show晒比你睇{:1_343:}
雖然臨近收鋪個sale哥哥都同我呢D 無幫襯cheap精吹,交流下咁
最後試下問部RXA1050價,居然係below我心目中既價位,仲要唔駛落街o禁cash EPS 唔charge,即時刧左返歸
我認我好PK,同你開開心心吹兩咀時你有機賣我有新機玩大家happy,但係你黑面既,我會識做即走廢事你老人家唔happy我唔幫襯果D
貴機啦

廢完話,去片

好大盒,40蚊打的返歸

晒你冷,開黎見我!

菊花照,made in馬拉

胸前兩襟

最後,好奇怪,個remote比我用緊部機仔個remote仲要簡化,冇左可搖控其他牌子既電視機,好唔方便

hikaru1971 發表於 2015-9-20 01:57

恭喜樓主有新玩具{:6_143:} !等你用後報告!{:6_210:}
另小弟都物識緊AMP,方便嘅可否pm邊度買同咩價錢。{:6_143:}

Zen0neZ 發表於 2015-9-20 02:05

恭喜CHING 有新機玩{:6_128:}
可以pm埋嗎? thx

jclove 發表於 2015-9-20 09:16

正呀喂!師兄,玩完出個報告得嗎?因為我都係想要呢部!
另外可否PM $ !
Thx

夜行星 發表於 2015-9-20 09:35

jclove 發表於 2015-9-20 09:16 static/image/common/back.gif
正呀喂!師兄,玩完出個報告得嗎?因為我都係想要呢部!
另外可否PM $ !
Thx ...

2個禮拜前我係旺角友誠6樓問部1050買緊$7500

fm31331 發表於 2015-9-20 12:09

有D sale哥哥服務真係麻{:6_146:}
恭喜,恭喜!Yamaha1050絕對唔Cheap{:6_193:}

關大爺 發表於 2015-9-20 12:35

{:6_195:}有新機

多毛肥 發表於 2015-9-20 13:14

都係果D,力水大左details位聽多左,未有DTS-X碟試機唔知校果所以唔set 喇叭住玩住5.1
講下其他仲好

散熱:唔太熱,機身高但內部仲有幾多散熱位
spotify OSD有中文,如果出埋唱片封面真係愛死佢,可惜冇
反應快,開機run in時間短
virtual front,virtual back surround功能,5.1窮人如我既恩物,頭上面果層感覺多左
yahama app可簡易拉上拉下設定DSP 音場參數
有web browser 用但好簡單只 for播放用,你想設定野唔該用番佢個remote
y記幾好野,個remote堅持D掣細粒,一D都唔體諒下手指粗既人,仲要冇埋remote tv,迫我打佢入冷宮
藍芽wifi等冇用,唔知
setup咪用左新型,auto setup好快快到唔知佢做過D mud,野野都書架當坐地

cschinhk 發表於 2015-9-20 14:37

Ching 打算配什麼牌子喇叭,另外效果層次跟onkyo828比較,邊部會好啲?

rover901 發表於 2015-9-20 16:40

cschinhk 發表於 2015-9-20 14:37 static/image/common/back.gif
Ching 打算配什麼牌子喇叭,另外效果層次跟onkyo828比較,邊部會好啲?

正呀!

師兄有冇試過2050,我都係睇中1050,但又唔知好唔好上2050,唔知效果係咪差好多
頁: [1] 2
查看完整版本: cheap精@Y記RXA1050遊記兼開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。