單晶銀Lover 發表於 2015-9-16 14:05

MOXPAD X6開箱

本身有隻UM pro30聽歌, 不過一直想買隻一單元後勾耳機用嚟傾電話用{:8_403:}
有考慮過shure 215, 不過粗用就唔捨得俾9百幾蚊喇{:8_374:}
上個月經過一間舖頭, 擺咗盒X6出嚟, 聽都未聽過, 就上網search下...
揚威海外可能有d誇...不過價錢的確吸引
最終買咗返去, 二百幾蚊, 有埋handfree線, shure 215就要再加6,7百蚊先有線控{:8_390:}
開聲啦, 可能聽開pro30, 對X6真係好心傷, d聲好空洞, 好硬, 或者需要再煲下一二百個鐘{:8_385:}
然後我換另一條試下...咦?! 又幾好聲喎, 唔通係原裝線衰聲???{:8_365:}
經過一番試驗, 條原裝線對話都唔係幾好聲, 通話時對方想鬧爆我, 可能mic仔收得麻麻...{:8_369:}
睇過巿面嘅升級線, 都有d 三四百蚊嘅線買得過...或者可以考慮下...粗粗地, 換埋線都係7百有找{:8_394:}

ronaldlcm 發表於 2015-9-16 15:58

UM應可買有線控的線換啦?

單晶銀Lover 發表於 2015-9-16 17:53

ronaldlcm 發表於 2015-9-16 15:58 static/image/common/back.gif
UM應可買有線控的線換啦?

粗用, 所以無諗住攪隻UM

單晶銀Lover 發表於 2015-9-18 00:01

搵人整不如自己整...我都係鍾意咁樣傾電話法...{:8_403:}

Mui 發表於 2015-9-21 10:01

頁: [1]
查看完整版本: MOXPAD X6開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。