norip999 發表於 2015-9-15 00:30

(終於到我)食食下飯踢到個Y字頭紙箱

呢排成街紙箱,比人抬晒返屋企,
今日終於比我行行下街踢到個紙箱。{:6_177:}

擺低左萬多D蚊比地主公就帶左返屋企。

同我部幾代前既祖先RX-V3900合照先,有幾分似樣,
老人家重有氣有力,不過OUT左。

後面

本說明書變左隻碟,駁個流流地既5.1.4玩下先,
原來後面對喇叭做左X.X.4之後就做唔到7.1既SOUNDROUND BACK
不過玩開5.1加DSP,唔玩7.1都無所謂。

全家福{:6_181:}

至於部RX-V3900入左箱,睇下有無人要啦。

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=212773

同之前個POST比,已經換左PS4,SONY X9000B,不過十仔無位換...

呢套野應該有排唔駛(無錢)換。{:6_203:}

norip999 發表於 2015-9-15 00:39

駁左支咪SET行一次個AUTO SETTING,個數據正正常常,
係唔知點解個十仔變左-10dB,
用人手較返做+6,中置跟返個人習慣加大1.5dB之後就開隻美國狙擊手睇睇,
因為BB訓左所以細細聲咁聽,
聽多左DETAIL位,唔知點解聽多左好多遠方既槍聲,
唔知係部機進步左定係我個人問題。
不過要遲D可以再試真。

PS. 其實個十仔位咁細,IMPACT MINI 係唔係得返 SPL800I可以換?{:6_203:}

jclove 發表於 2015-9-15 01:04

正呀!希望師兄遲啲出個報告就好!因小弟都睇中Y記,但就係1050!

多毛肥 發表於 2015-9-15 02:01

咁少位比佢散熱得唔得?
因為我都想轉機1050但只有21cm高

norip999 發表於 2015-9-15 07:15

多毛肥 發表於 2015-9-15 02:01 static/image/common/back.gif
咁少位比佢散熱得唔得?
因為我都想轉機1050但只有21cm高

條邊睇落闊但入面只係塊玻璃,前面又突左堆散熱口出黎,其實都散到熱。
21CM放得落,如果係實木後面又密封既話會熱少少。
但唔會熱死掛?

老五 發表於 2015-9-15 07:55

norip999 發表於 2015-9-15 00:39 static/image/common/back.gif
駁左支咪SET行一次個AUTO SETTING,個數據正正常常,
係唔知點解個十仔變左-10dB,
用人手較返做+6,中置跟 ...

緊係啦,以前只聽到DTS同Ac3,依家聽DTSHD同ATMOS,緊係好有分別

jason1969 發表於 2015-9-15 08:59

恭喜{:6_128:}有$真開心{:6_149:}

Samson2011 發表於 2015-9-15 09:13

恭喜 ching {:6_195:} {:6_193:}

cat35a 發表於 2015-9-15 09:36

{:6_195:}{:6_196:}恭喜恭喜

xianglan 發表於 2015-9-15 10:11

good!
頁: [1] 2
查看完整版本: (終於到我)食食下飯踢到個Y字頭紙箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。