aronchee0599 發表於 2015-9-9 16:59

1964 V8好, 1964 A12 好, Jh16 好, NOBLE KAISER 10U 好定係Heir Audio 10A...

小弟剛剛買左AK380, 之後就心思思想買隻好D ga 耳機,宜家用緊 846+Labkable Master Series TAKUMI mark II 線, 我應選 1964 V8好,1964 A12 好, Jh16 好, NOBLE KAISER 10U 好定係Heir Audio 10A好??

kenji00543 發表於 2015-9-9 19:31

Astell & Kern Angie
個人覺得用同廠耳機好D
因為調音同廠會聲D
不過要睇你個口味先得啦
如果唔諗住會放二手
做CM會更好效果

lp24nelnel 發表於 2015-9-9 19:33

{:6_176:}先講846有咩吾
滿意

kenji00543 發表於 2015-9-9 19:34

lp24nelnel 發表於 2015-9-9 19:33 static/image/common/back.gif
先講846有咩吾
滿意

用得AK380=.=846滿足唔得隻耳啦

aronchee0599 發表於 2015-9-9 21:25

今日試左Astell & Kern Angie同埋 NOBLE KAISER 10U. Astell & Kern Angie 太大隻,唔係好arm; NOBLE KAISER 10U D人聲同聲場都好好.

等試埋1964 V8 同埋 Jh16 先好再諗, 不過唔知邊到可以試1964?

johnny200717 發表於 2015-9-9 21:26

aronchee0599 發表於 2015-9-9 21:25 static/image/common/back.gif
今日試左Astell & Kern Angie同埋 NOBLE KAISER 10U. Astell & Kern Angie 太大隻,唔係好arm; NOBLE KAISER ...

"Left" shop

aronchee0599 發表於 2015-9-9 21:29

johnny200717 發表於 2015-9-9 21:26 static/image/common/back.gif
"Left" shop

但係唔知"Left" shop幾時開,仲有無其他地方可以試?

ml55 發表於 2015-9-10 04:39

Ble

師兄點解唔唸下 1964 嘅 ADEL ?價錢同 Noble K10U 差不多。

aronchee0599 發表於 2015-9-10 09:30

ml55 發表於 2015-9-10 04:39 static/image/common/back.gif
師兄點解唔唸下 1964 嘅 ADEL ?價錢同 Noble K10U 差不多。

ok, 我會諗埋E隻

goodabc2010 發表於 2015-9-10 11:23

kenji00543 發表於 2015-9-9 19:34 static/image/common/back.gif
用得AK380=.=846滿足唔得隻耳啦

有咩必然關係{:6_141:}
同埋價錢唔代表到聲既質素既
尤其o係大陸人只著重聲而整出咁多款"性價比"陸磚之後......

所謂問有咩不滿
例如嫌846低音太多?低音太實?人聲唔夠貼耳?
講得準確d既師兄們比意見都易d{:1_340:}
再者既然mark左喱幾隻earphones既不如直接去試
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 1964 V8好, 1964 A12 好, Jh16 好, NOBLE KAISER 10U 好定係Heir Audio 10A...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。