ypwypn 發表於 2015-9-7 21:59

chantszkin 發表於 2015-9-7 17:53 static/image/common/back.gif
而家搵梗個吊架 , 出去睇左幾款都唔係好啱

Ching,我呢隻喺鴨記買嘅,可以伸長縮短,用落都唔錯!!
(Post76 Android 手機版送出)

chantszkin 發表於 2015-9-7 22:14

ypwypn 發表於 2015-9-7 21:59 static/image/common/back.gif
Ching,我呢隻喺鴨記買嘅,可以伸長縮短,用落都唔錯!!
(Post76 Android 手機版送出) ...

ok wo ching , 幾多錢呀 ? 同埋啲線可唔可以收起入面架?

ypwypn 發表於 2015-9-7 22:30

chantszkin 發表於 2015-9-7 22:14 static/image/common/back.gif
ok wo ching , 幾多錢呀 ? 同埋啲線可唔可以收起入面架?

大約百五蚊咁上下,第二個問題自己睇

hit87761 發表於 2015-9-7 22:41

{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}

ploneer 發表於 2015-9-11 00:22

恭喜師兄有新玩具{:6_193:}

chantszkin 發表於 2015-11-1 09:27

出哂事 , 原來新屋位置裝唔到呢部機.....{:6_154:}

而家換左benq w1070+

舊機又要搵新主人{:6_156:}

goldberg0083 發表於 2015-11-1 19:59

chantszkin 發表於 2015-11-1 09:27 static/image/common/back.gif
出哂事 , 原來新屋位置裝唔到呢部機.....

而家換左benq w1070+

見過鬼仲買DLP
不過好在1070+有上下30%教了有ZOOM,現在用得好嗎?
現在會不會中心位會好高要台頭看?可唔可以平看呢?{:6_141:}

chantszkin 發表於 2015-11-3 00:43

goldberg0083 發表於 2015-11-1 19:59 static/image/common/back.gif
見過鬼仲買DLP
不過好在1070+有上下30%教了有ZOOM,現在用得好嗎?
現在會不會中心位會好高要台頭看?可唔可 ...

ching dlp有咩問題架 ? 新手唔熟可唔可以講解吓{:6_136:}

今日去新屋試機無乜問題 , 打側投都可以容易較到啱位

goldberg0083 發表於 2015-11-3 00:55

chantszkin 發表於 2015-11-3 00:43 static/image/common/back.gif
ching dlp有咩問題架 ? 新手唔熟可唔可以講解吓

今日去新屋試機無乜問題 , 打側投都可以容易 ...

因為你側投,會用到數碼矯正
咁樣會少左線數! 例如1920×1080咁樣可會變左1800×980你可以看一看 用左數碼矯正會有黑邊出現 你見到d黑邊 ,就是少了的像素,你側投得越多 、像素就會唔見左越多{:6_142:}

goldberg0083 發表於 2015-11-3 01:17

chantszkin 發表於 2015-11-3 00:43 static/image/common/back.gif
ching dlp有咩問題架 ? 新手唔熟可唔可以講解吓

今日去新屋試機無乜問題 , 打側投都可以容易 ...

這是我房間Benq w5000 側投示範 你要小心看左下角有灰色的黑邊就是唔見左的像素
四邊都會有斜灰色邊{:6_142:}
對好幕面就面發現灰色邊會過左16/9黒色的邊出了界
如果光猛的畫面你就會好明顯看到投在16比9的黑邊到!灰色邊會好顯眼
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 首次進入投投世界

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。