Lancelot 發表於 2015-8-17 22:13

marcolkk 發表於 2015-8-17 20:28 static/image/common/back.gif
師兄你講個部analog squared paper好似好正甘想問知唔知邊到有得試? 有冇其他膽既portable amp 推薦? ...

香港哪裡有得試我不太清楚,但2手的倒很常見,不如去佢地fb page 問下?

https://m.facebook.com/pages/Analog-Squared-Paper-Japan/262588443852940

Lancelot 發表於 2015-8-17 22:19

tleonard 發表於 2015-8-17 20:30 static/image/common/back.gif
Hugo 過保之後可以玩到盡,整 4 粒 MIJ 原裝 Panasonic 18650 鋰電同埋一打超級電容佢嘆就好聲過 3,000 英 ...

很多玩家喜歡換電容,然後就有換電容後可以挑戰某某價位的機種。

我就很好奇,要是換了就差那麼多,學venturecraft換粒opamp就當新機賣,比弄部hugo tt更好賣更直接呢。

另外一個問題就是,有多少人知道所謂hifi電容,用途以及質素怎樣衡量呢

marcolkk 發表於 2015-8-18 00:56

tleonard 發表於 2015-8-17 20:30 static/image/common/back.gif
Hugo 過保之後可以玩到盡,整 4 粒 MIJ 原裝 Panasonic 18650 鋰電同埋一打超級電容佢嘆就好聲過 3,000 英 ...

我對mod機唔係好識,我想問mod完會會有好大改善????

marcolkk 發表於 2015-8-18 00:59

Lancelot 發表於 2015-8-17 22:13 static/image/common/back.gif
香港哪裡有得試我不太清楚,但2手的倒很常見,不如去佢地fb page 問下?

不過我望真d部機大到唔可以叫portable{:1_331:} le

孤寡詩人 發表於 2015-8-18 14:48

其實樓主用緊咩做source同埋有咩耳機?{:1_328:}

marcolkk 發表於 2015-8-19 02:34

孤寡詩人 發表於 2015-8-18 14:48 static/image/common/back.gif
其實樓主用緊咩做source同埋有咩耳機?

dap: c4 pro
earphone: ve6, ie800
headphone: th900, k812

孤寡詩人 發表於 2015-8-20 09:09

marcolkk 發表於 2015-8-19 02:34 static/image/common/back.gif
dap: c4 pro
earphone: ve6, ie800
headphone: th900, k812

師兄用緊C4,小弟就覺得真係可以玩左Hugo先。
Hugo份解碼真係做得好好,相信師兄會有好唔同的體驗。雖然ALO的膽聲音樂感係好好,不過玩唔到平衡入,又玩唔到佢份解碼,小弟就覺得可以下一步先玩。{:1_338:}

marcolkk 發表於 2015-8-22 11:26

孤寡詩人 發表於 2015-8-20 09:09 static/image/common/back.gif
師兄用緊C4,小弟就覺得真係可以玩左Hugo先。
Hugo份解碼真係做得好好,相信師兄會有好唔同的體驗。雖然A ...

我試聽左幾次都諗住入手,話說有冇用家可以推薦75 ohm rca比小弟呀?

jilsander 發表於 2015-8-22 11:28

依家 hugo响香港係咪已經無左代理?

kawee 發表於 2015-8-22 15:04

師兄 如果鍾意膽擴 不如試下FOSTEX V1依家個價位超抵玩 不過就大部左 連接360超正
不過就係超級巨無霸組合
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 到底買邊部好 chord hugo/ alo continental dual mono???

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。