civicsnoopy 發表於 2015-7-29 21:04

thank you!!!試下先{:8_403:}

michael123 發表於 2015-7-30 10:43

師兄:見有啲用家話界面反應好慢成日Hang機,裝多小小APP又變慢

你有沒有這情況?

donaldduck318 發表於 2015-7-30 12:57

用了兩星期, 界面反應係有啲慢, 用佢果apps "tv sideview" 就好d, 間中會跳apps.

hkwaiyin & civicsnoopy 師兄....setting 可以參考下呢個review (http://www.rtings.com/tv/reviews/by-brand/sony/x850c/settings),
但佢係喺dark room做calibration, 所以 Brightness 就要睇你屋企環境光暗去調高or低喇

by the way, HKEPC Hardware 論壇有個post " [開箱]Sony 43W800C 簡單報告 " 你哋都可以參考下㗎, 呢部機都係行android, 個post有講優化方法 "入開發mode關掉UI動畫,對整體流暢度會有改善" but 我未試{:6_180:} , 所以唔知"對整體流暢度"係咪真係會改善

michael123 發表於 2015-7-30 14:04

咁睇來個介面真係有啲LAG

我上次上SONY試都覺佢我介面有小小LAG,但佢部機無駁WI FI以為無update過所以係咁

civicsnoopy 發表於 2015-7-30 20:58

donaldduck318 發表於 2015-7-30 12:57 static/image/common/back.gif
用了兩星期, 界面反應係有啲慢, 用佢果apps "tv sideview" 就好d, 間中會跳apps.

hkwaiyin & civicsnoopy...

好長盡,等我睇睇先。thx Ching!{:8_387:}

michael123 發表於 2015-7-31 01:17

有個APP叫 the cleaner,可以放返啲Ram出來

唔知對個介面流暢有無幫助,各位不妨試吓!

nanona 發表於 2015-7-31 15:18

睇黎喱部机都有D中伏,都係轉投P記,好在未買
(Post76 Android 手機版送出)

michael123 發表於 2015-7-31 15:56

nanona 發表於 2015-7-31 15:18 static/image/common/back.gif
睇黎喱部机都有D中伏,都係轉投P記,好在未買

咁右唔係中伏既,只係個介面有小小LAG,update下應該改善到

但畫質我好滿意,同原來65X8500C係直下式{:6_128:}

nanona 發表於 2015-7-31 17:11

行Android會吾會係粒U 渣,或吾夠ram呢

係就点up, 都係死症

michael123 發表於 2015-7-31 20:46

nanona 發表於 2015-7-31 17:11 static/image/common/back.gif
行Android會吾會係粒U 渣,或吾夠ram呢

係就点up, 都係死症

雖然粒U跑分唔係咩勁野,但有2gb Ram都應該足夠比電視用既,update下我認改善到

其實我都只係覺得小小LGA,唔係好LGA

睇完這條片先知,原來有BT.2020色域選擇{:6_128:}

http://youtu.be/dvKNS1ml6-Y

呢部機HDR就應該無希望,但4.2.0 10bit輸入都重有希望通過update對應

唔係佢整個BT 2020選項係無意義囉
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: SONY 55X8500C 開箱 (P.4 安卓兔兔跑分測試)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。