kaytam411 發表於 2015-7-15 02:38

Onkyo AV Amp TX-NR818翻生實錄

我部818買咗3年,今日突然進入假死狀態,用盡方法無反應開唔到機,初時諗住送院急救,心血來潮攞起風筒進行急救(吹15分鐘),突然翻生有返呼吸脈搏{:1_351:} 感謝神恩{:6_128:}

有無ching有類似情況?同埋有咩原因?

孤身走我路 發表於 2015-7-15 06:59

有, 最終都係抬番去廠維修!

(潮濕以至晶片壞咗)

gikifk 發表於 2015-7-15 07:16

救返咪好囉,緊記要日日開機,停幾日就會再死,我以前部 Y 記都試過

fungjai 發表於 2015-7-15 11:27

我部 818 都係前排瓜左最後要換底板, 但我係長期開冷氣兼吾擺係地櫃 {:1_336:}

老五 發表於 2015-7-15 12:13

如果經常開機部機冇咁易潮,所以每星期都要開幾次機聽歌或睇戱

kaytam411 發表於 2015-7-15 22:46

我已經日日開機{:6_137:}

真係驚遲早頂唔住{:6_125:}

kaytam411 發表於 2015-7-17 17:32

頂咗兩日 最終都係唔掂 要抬去廠急救{:6_125:}
{:6_191:}{:6_191:}

關大爺 發表於 2015-7-17 17:50

入下廠,檢查下都好{:6_183:}
(Post76 Android 手機版送出)

kaytam411 發表於 2015-8-3 00:14

入廠檢查後 話電源版壞咗 成為880 同免費換咗粒晶片 希望之後生生性性

gikifk 發表於 2015-8-3 07:14

好快又會再壞
頁: [1]
查看完整版本: Onkyo AV Amp TX-NR818翻生實錄

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。