roadx 發表於 2015-7-14 07:34

Jvc x70 是否一開始自動會出 4k 畫面

剛買 要買部可出 4k bluray 嗎
是否要買 4k hdmi cable
因見畫面還是 1080p

現在 普通 bluray 直插 jvc x70,其實是否由普通 1080p 自動會轉 4k 呢
初玩 jvc 唔識 有冇師兄用緊 x70
(Post76 Android 手機版送出)

pac 發表於 2015-7-14 08:11

X70是upsample 4K並不是可以食4K訊源的。
它會自動把所有訊源up sample 到4K.
不需要換4K HDMI缐

jj3380 發表於 2015-7-14 08:35

X70有個CMD選擇也可以開啟,再使用適當的畫面調較blu ray disc調較後,畫面已經可以好正。

roadx 發表於 2015-7-14 08:43

jj3380 發表於 2015-7-14 08:35 static/image/common/back.gif
X70有個CMD選擇也可以開啟,再使用適當的畫面調較blu ray disc調較後,畫面已經可以好正。 ...

但顯示還是 1080p,自動轉 4k.
因見 menu 會呢個制按

roadx 發表於 2015-7-14 08:44

roadx 發表於 2015-7-14 08:43 static/image/common/back.gif
但顯示還是 1080p,自動轉 4k.
因見 menu 會呢個制按

CMD有幾個 用左好似滑左好多

roadx 發表於 2015-7-14 08:46

Jvc 黑位真係實到好黑

nannan 發表於 2015-7-14 10:07

roadx 發表於 2015-7-14 08:46 static/image/common/back.gif
Jvc 黑位真係實到好黑

即冇曬層次?

jj3380 發表於 2015-7-14 10:11

CMD用1已經ok啦,再高模式會唔自然同有拖尾情況出現,呢樣嘢無得貪心。

roadx 發表於 2015-7-14 10:19

jj3380 發表於 2015-7-14 10:11 static/image/common/back.gif
CMD用1已經ok啦,再高模式會唔自然同有拖尾情況出現,呢樣嘢無得貪心。

其實 x700 同 x70 分別在那處,x700 是真 4k

其實有冇邊個制係揀 4k

jj3380 發表於 2015-7-14 10:28

roadx 發表於 2015-7-14 10:19 static/image/common/back.gif
其實 x700 同 x70 分別在那處,x700 是真 4k

X700當然靚D啦,顏色更豐富同飽滿,CMD更流。

X700都唔係真4K,我自己就唔急於玩4K,太多嘢未成

熟同價錢都未普及化,再講,如果投影机質數高嘅話,

投100零吋幕1080P都好夠玩。
頁: [1] 2
查看完整版本: Jvc x70 是否一開始自動會出 4k 畫面

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。