RayTsang3812 發表於 2015-7-11 22:00

新手想請教師兄們

小弟是新手一名 . 對音響完全不認識 . 因搬新居有機會 . 正式買一套回來 {:6_128:} 因為我比較喜歡睇戲 . 便去音響店問問 . 店員見意我的是 Klipsch 全套喇叭 + Onkyo Atmos 喇叭 擴音用 Onkyo NR 838 ! 問題就係我還有一個月時間先搬 . 上來見 安橋 出了新機 NR 646 . 因為小弟對機性能不通 . 所以請教各位 838 和 646 邊部較好呢 {:6_147:} 還有在一個月內還有新機會出嗎 ? 謝謝師兄們 {:6_136:}

alanadc23 發表於 2015-7-11 22:14

on_1020 發表於 2015-7-11 23:00

新機會繼續來   睇定d   
(Post76 Android 手機版送出)

RayTsang3812 發表於 2015-7-11 23:06

on_1020 發表於 2015-7-11 23:00 static/image/common/back.gif
新機會繼續來   睇定d   
(Post76 Android 手機版送出)

謝謝 師兄回覆 咁睇定D先 {:6_162:}

wantai288 發表於 2015-7-11 23:26

要睇你玩7.1定5.1.2,如果5.1.2 onkyo 646都唔錯選擇。,遲d真係有興趣,先拎多d錢玩d,高級機都未遲。

RayTsang3812 發表於 2015-7-11 23:48

wantai288 發表於 2015-7-11 23:26 static/image/common/back.gif
要睇你玩7.1定5.1.2,如果5.1.2 onkyo 646都唔錯選擇。,遲d真係有興趣,先拎多d錢玩d,高級機都未遲。 ...

646 會好過 838 嗎 ?

RayTsang3812 發表於 2015-7-11 23:49

wantai288 發表於 2015-7-11 23:26 static/image/common/back.gif
要睇你玩7.1定5.1.2,如果5.1.2 onkyo 646都唔錯選擇。,遲d真係有興趣,先拎多d錢玩d,高級機都未遲。 ...

我諗我 5.1.2 夠了 {:6_136:}

wantai288 發表於 2015-7-12 00:52

RayTsang3812 發表於 2015-7-11 23:49 static/image/common/back.gif
我諗我 5.1.2 夠了

如果只玩5.1.2, 646夠嫁啦!二來又有最新dts x,838都冇,到時真係有興趣玩機先再,換高級機啦!

samyiu 發表於 2015-7-12 13:51

RayTsang3812 發表於 2015-7-13 15:14

謝謝師兄 解答 咁要再諗一諗了 {:6_136:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 新手想請教師兄們

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。