kelvinchan 發表於 2015-7-13 01:29

eva0083hk 發表於 2015-7-12 20:04 static/image/common/back.gif
多謝ching們關心機頂塊布!
其實塊布係防止貓仔爬上爬落整花,同時部amp主要係側邊出風散熱,觀察過暫時 ...

其實睇完一套戲個頂點都熱, 建議都喺攞走佢好D{:6_136:}

jason1969 發表於 2015-7-13 09:30

恭喜{:6_195:}樓主屋企好正, 可以換番對座地喇叭{:6_182:}

相吾見sub仔?{:6_141:}

bananaman 發表於 2015-7-13 11:25

勁靚喎{:8_378:}

wadee 發表於 2015-7-13 11:42

又靚又整齊

神風怪盜kid 發表於 2015-7-13 12:29

恭喜ching!!!
順手試埋模擬atmos功能啦{:6_183:}
(Post76 Android 手機版送出)

eva0083hk 發表於 2015-7-13 18:28

神風怪盜kid 發表於 2015-7-13 12:29 static/image/common/back.gif
恭喜ching!!!
順手試埋模擬atmos功能啦
(Post76 Android 手機版送出)

Ching,"模擬atmos功能"邊度set?點解我搵唔到...

更新:
感激ching提醒,我發現原來未up最新firmware,宜家普通5.1都可以用埋天花喇叭,感覺又upgrade咗呀!
之前插lan線check過話已經最新fw,但唔播atmos碟就用唔到天花嗰4隻T101...
經ching一問我再上網巢下,原來有個新fw可以up,更新完又一次"嘩"!

更新最新fw後,初步試天花喇叭效果更明顯,整個音場好明顯擴大咗,好鬼死正呀!!!!!

eva0083hk 發表於 2015-7-13 18:38

jason1969 發表於 2015-7-13 09:30 static/image/common/back.gif
恭喜樓主屋企好正, 可以換番對座地喇叭

相吾見sub仔?...

影漏咗...
(女王口中嘅石春...)

神風怪盜kid 發表於 2015-7-13 19:37

eva0083hk 發表於 2015-7-13 18:28 static/image/common/back.gif
Ching,"模擬atmos功能"邊度set?點解我搵唔到...

選擇surround mode度應該有得較喎,正如avamp一直都可以2聲道模擬5.1一樣。

而加應該都可以普通5.1聲道模擬atmos

eva0083hk 發表於 2015-7-13 19:45

神風怪盜kid 發表於 2015-7-13 19:37 static/image/common/back.gif
選擇surround mode度應該有得較喎,正如avamp一直都可以2聲道模擬5.1一樣。

而加應該都可以普通5.1聲道 ...

Update firmware後已可模擬,揀surroud【Dd】
感謝ching提醒 {:6_162:}

神風怪盜kid 發表於 2015-7-13 19:47

eva0083hk 發表於 2015-7-13 19:45 static/image/common/back.gif
Update firmware後已可模擬,揀surroud【Dd】
感謝ching提醒

記得包膠{:6_146:} ,因為模擬效果會直接影響我出唔出手
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 初試Pioneer SC-LX78玩鴨毛

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。