dudeguy 發表於 2015-7-6 22:26

D sales 成日話全新~但係個箱俾人開過又話正常...............

佢地會解釋話要放保養書\電線之類
保養書明明響出面...電線都係果條唔知換乜~

其實大家介唔介意開箱o既箱並唔係原封?

keytai214 發表於 2015-7-6 22:43

平心而論 ... 如果不是 代理 真接 送貨 或 客人特別訂貨,而是店家向代理 買斷 的貨 (入貨價會平D ... 好賺D),店家自己 都要 驗收 ... 所以開過都好正常,最少都要確定盒內有機,無跌爛過 ... 但只限紙箱開過 ... 如連膠袋套都有明顯開過 ... 那當然不收貨。

如真的有要求 ... 那便要求店家訂台 全新 的給你 ... 不過吾知等幾耐 ... ... 而且 是否真的全新都無人知 ... 可能都是保養期內翻修機 都未定 ... ... 所以 不要太執著 ... {:6_148:}

4Ktv 發表於 2015-7-6 23:41

keytai214 發表於 2015-7-6 22:43 static/image/common/back.gif
平心而論 ... 如果不是 代理 真接 送貨 或 客人特別訂貨,而是店家向代理 買斷 的貨 (入貨價會平D ... 好賺 ...

無可能,店家收代理一定唔洗開箱驗貨,如佢代理商都唔信不如唔好賣佢D貨

wadee 發表於 2015-7-7 07:36

開過就唔要

Samson2011 發表於 2015-7-7 09:08

開過就唔要 x 2

yuppi 發表於 2015-7-7 09:12

keytai214 發表於 2015-7-6 22:43 static/image/common/back.gif
平心而論 ... 如果不是 代理 真接 送貨 或 客人特別訂貨,而是店家向代理 買斷 的貨 (入貨價會平D ... 好賺 ...

根本冇可能,一日吾開箱個責任仲響代理度,你所講既野絕對吾會發生,開過箱一定係 display 過。

請注意: 每間舖都可以向代理入貨做 display, 通常係超平價甚至免費。

cat35a 發表於 2015-7-7 09:13

開過就唔要 x3

AMENFUNG 發表於 2015-7-8 01:23

c兄!我也試過一次!
以後看清楚先磅!
果次買AMP地蟲牌!
不說層!各c兄也略知一二無幾多間特約!
有現貨!即開箱無問題!齊料磅水!
回到家先發現杏加橙原來開了個底!
有兩層膠紙!叠到很難看穿!
取貨時佢開上面得一層膠紙!
我俾電話条羚羊!佢話放13A條線!
吹狗賬阻!

yuppi 發表於 2015-7-8 08:07

AMENFUNG 發表於 2015-7-8 01:23 static/image/common/back.gif
c兄!我也試過一次!
以後看清楚先磅!
果次買AMP地蟲牌!

我次次買野都好小心,都試過一次去某大廈十幾樓買機,買安記俾人開底盒,返到屋企先發現部機又崩又花,後尾更發現原來間舖一早知部機又崩又花,最後當然係代理執手尾幫我換機,所以就算呢度 d Ching 成日讚呢間舖,我都永遠吾再入去。

提提大家:好似安記天龍呢類大牌子代理係吾需要開盒換野,就算真係代理開過盒,佢地最面果層膠紙都會加上代理 label 或者用専屬膠紙。

keke323 發表於 2015-7-8 09:11

之前買 pioneer amp 都試過呢個情況 {:6_199:}

(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1] 2 3
查看完整版本: D sales 成日話全新~但係個箱俾人開過又話正常...............

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。