WOW 發表於 2015-7-4 05:18

想買 AK 水尾機

各位好,對 AK 一直心存幻想,現有數問題請教 :

AK100ii : 上年音響展時試聽過,同場亦有試 120ii 同 240, 感覺係推力明顯較小,但網上師兄報價44xx , 現有點心動 .

AK120ii : 如果錢唔係問題,可能都係呢部,依家最新價係 under 9000 ? 但感覺上 100ii 又平好多 ...

AK240 : 試過之後其中一個感覺係,熱 . 可能環境比較嘈,試三部機其實我聽唔得太真,水尾呢部入得過 ?

其實最近試過 AK380 亦覺得係自己杯茶,不過 ... 算啦,已經唔係射程之內 .

希望各位師兄俾下意見,報個靚價 . 另,買 AK 水尾,保養有問題嗎 ? 會否已沒 parts ?

ploprof 發表於 2015-7-4 09:35

行賣得出嚟一定唔需要擔心零件問題,萬一真係冇零件維修,一般代理都會換部新款俾你,當然都唔可以話一定嘅!

alexwong232002 發表於 2015-7-4 14:54

其實只要沒停產擔心根本是多餘,我維修過一部H320,差不多十年,在代理也維修好,同100ll,120ll及240係聲低接近而調聲取向不同,要看看自己聲音取向,也不是最貴就全能

commail 發表於 2015-7-5 18:45

同N6比較呢?

hke3g2006 發表於 2015-7-5 19:10

if ak240, better buy 240ss

googleli 發表於 2015-7-9 13:37

唯一忠告係唔好買AK

chowyeung 發表於 2015-7-9 14:03

依家仲有冇全新AK120?{:1_332:}

cat35a 發表於 2015-7-10 07:48

{:6_190:}保養有問題嗎
頁: [1]
查看完整版本: 想買 AK 水尾機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。