fcity 發表於 2015-6-29 23:07

onkyo 5530前级定揀yamaha 3040合拼好

請問各位師兄,小弟用開onkyo818,現在想人升级,祇是用来睇戲,心中有目標係onkyo 5530前级,或合拼yamaha3040,本人未用過yamaha,聪说近期yamaha比onkyo新amp好,各位師兄可比些意見嗎?謝謝各位

fm31331 發表於 2015-6-30 01:55

如果兩部比較,Onkyo5530純前級好D{:6_176:} ,正常只做音響效果,其他交俾後級,加上可以玩XLR線。

chanherry 發表於 2015-6-30 06:34

fm31331 發表於 2015-6-30 01:55 static/image/common/back.gif
如果兩部比較,Onkyo5530純前級好D ,正常只做音響效果,其他交俾後級,加上可以玩XLR線。
...

兩部都唔好!佢語氣已講到明又想試也媽下又想分開玩!
一不做二不休ax c5000前後一套啦!地上最強前後分家!
你入5530既話都唔會入5501架啦!前後級既野,一套老西靓好多

wadee 發表於 2015-6-30 06:55

玩到纯前一定玩纯前,下次升級後級可以有排用
但俾我就得新機面世,兩部都唔買住

gikifk 發表於 2015-6-30 07:26

wadee 發表於 2015-6-30 06:55 static/image/common/back.gif
但俾我就得新機面世,兩部都唔買住 ...

現在最新係馬仔....................8802

fcity 發表於 2015-6-30 08:14

多谢各位師兄意見,都係忍一忍手睇定D先{:1_351:}

alanadc23 發表於 2015-6-30 08:34

jason1969 發表於 2015-6-30 09:04

如果吾諗住玩Atmos又想玩纯前, 可以考慮Yamaha CXA5000, 玩Atmos 可以揀Marrantz 8802{:6_193:} , 最好自己去試吓幾

fcity 發表於 2015-6-30 09:34

請問各位師兄emotiva xpa5 5声道二手後级買来推av前級得唔得?又或者有冇介绍?因小弟bugget有限,大概二手價5-6k左右,如5声道用emotiva,咁還有6声道用什麽後给好?因小弟目標是11或9声道前级,谢谢各位

on_1020 發表於 2015-6-30 10:35

wadee 發表於 2015-6-30 06:55 static/image/common/back.gif
但俾我就得新機面世,兩部都唔買住 ...

×2   等下先   
(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1] 2 3
查看完整版本: onkyo 5530前级定揀yamaha 3040合拼好

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。