ml55 發表於 2015-6-26 21:36

Double Helix cables, 一個不愉快的經驗

本來曾經好高興咁係 76 度高聲宣布,我已經訂購咗一條耳機線用在我嘅 M-100 上面,係 Double Helix cables , 但現在過去咗 5 個月, 條線仲係冇影見到,曾經用正常 e-mail 去問,冇回答,用 Facebook Messenger 去問,第三個月有回答一次,話一個星期就    ok,但到過咗5個月,哈哈,冇影!用 PayPal 上面聯絡 Mail 問,直頭打回頭話對方地址錯誤,而且因為已經5個月, PayPal 唔接受申請退款,四百幾美元,化水,呢間野仲話出名,我真係睇唔到。咁樣上當受騙真正係第一次,而且仲一肚氣。            

sw69 發表於 2015-6-26 22:09

去doublehelixcable 個網頁 ,在首頁左面下的 information 在contact us 內留下你的order no 同幾時訂,
很快會覆你
不過都要追多兩至三次先會寄出{:6_126:}

須然在 double helix 網頁已註明最少要3個月,不過我上次訂都要超過5個月先收到,當然追過4-5次啦

俾啲心機追啦師兄{:6_191:}

guppyguppyguppy 發表於 2015-6-26 23:13

香港唔係有人代理的嗎?
你以個人訂單, 一條, 佢地唔會想點理你
佢地係做量批
你都係搵返香港代理買啦唔好再自己訂啦
{:6_145:}

呢條LINK有香港代理既聯絡方法
http://www.doublehelixcables.com/store/index.php?main_page=page_4

ml55 發表於 2015-6-26 23:50

sw69 發表於 2015-6-26 15:09 static/image/common/back.gif
去doublehelixcable 個網頁 ,在首頁左面下的 information 在contact us 內留下你的order no 同幾時訂,
很 ...

多謝師兄,我會再試下。

斯路 發表於 2015-6-26 23:57

購物過程有唔愉快真係唔太好,希望ml55可以快趣解決啦

ml55 發表於 2015-6-27 05:59

最新消息、我去 PayPal 度申請退款,但因為過咗有效追討期唔能夠,但是 PayPal 都有通知書過去比佢叫佢解釋,佢立即話現時郵政寄出,而且仲有寄出單號碼,而且仲回 Mail 比我話已經寄出,仲希望我唔好去 PayPal 投訴佢,因為會對佢個 PayPal 信用有影響,但我試過跟單號碼去跟 USPS ,但個美國郵政網站話冇呢個號碼,我現時再等多十五日睇下有冇收到,如果再次失望嘅話,就再次去 PayPal 投訴佢。因為今次訂購線材事件比我等到真心煩 ,Stefan audio art 啲線都好耐,講明三個月,但到期一定會寄到,唔會望夫石咁得個等字。

edm230 發表於 2015-6-27 06:28

ml55 發表於 2015-6-27 05:59 static/image/common/back.gif
最新消息、我去 PayPal 度申請退款,但因為過咗有效追討期唔能夠,但是 PayPal 都有通知書過去比佢叫佢解釋 ...

佢啱啱寄USPS冇咁快有料,等多一日啦{:1_253:}
(Post76 Android 手機版送出)

HTK@T 發表於 2015-6-27 07:51

ml55 兄 暫時都有好消息希望可短期內收到好消息

guppyguppyguppy 發表於 2015-6-27 09:00

呢種手法都係外國線廠通病,還記得當年接觸DHC,只係兩公婆hand make,出貨速度都過得去可接受。如今紅左,細蟻嘢已經唔多理,fb唔覆,依貓唔理,唉,已經無乜心雞玩DHC線了。
加上買外國線,有事又要寄返去,一來一回,等到人都傻。

edm230 發表於 2015-6-27 09:28

之前買whiplashaudio又係話兩個月等半年要email狂炸佢同叫佢refund至肯交貨{:1_253:}
(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Double Helix cables, 一個不愉快的經驗

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。