虎百川 發表於 2015-6-26 13:51

求入耳耳機推介

各位師兄,小弟用緊UE900,想upgrade下,有以下幾個要求,各師兄有咩好野介紹?

[*]可換線
[*]歐美或日本製造
[*]隔音中等或以上,例如IE800就算係唔得,隔音超差
[*]預算$5000或以下

jasonfoknxu 發表於 2015-6-26 13:57

歐美或日本製造...{:6_131:}
好似選擇唔多...{:6_136:}
westone 有啲好似係 made in USA,Audio-Tech 同 final audio 較 top 嗰啲係 MIJ,EarSonics 就 法國生產
P.S. final audio 冇得換線

laikwunho 發表於 2015-6-26 14:04

賣埋對ue900 直上846{:8_368:}

jasonfoknxu 發表於 2015-6-26 14:06

laikwunho 發表於 2015-6-26 14:04 static/image/common/back.gif
賣埋對ue900 直上846

{:6_134:} 哈哈{:6_174:}
不過樓主要歐美或日本製造,846 係 MIC~{:6_138:}

虎百川 發表於 2015-6-26 14:14

jasonfoknxu 發表於 2015-6-26 14:06 static/image/common/back.gif
哈哈
不過樓主要歐美或日本製造,846 係 MIC~

以我所知,得以下幾隻,唔知有無數漏:
Westone UM Pro 30, 50
鐵三角 IM03,04
Sony XBA Z5

虎百川 發表於 2015-6-26 14:14

laikwunho 發表於 2015-6-26 14:04 static/image/common/back.gif
賣埋對ue900 直上846

對UE900賣得幾多?

jasonfoknxu 發表於 2015-6-26 14:24

虎百川 發表於 2015-6-26 14:14 static/image/common/back.gif
以我所知,得以下幾隻,唔知有無數漏:
Westone UM Pro 30, 50
鐵三角 IM03,04

你用咩 player 先?{:6_141:}

虎百川 發表於 2015-6-26 14:27

jasonfoknxu 發表於 2015-6-26 14:24 static/image/common/back.gif
你用咩 player 先?

出街用Fiio X5K,家中電腦用Echo Gina 3G

vivibo 發表於 2015-6-26 14:39

AurisonicsASG2.5啦, 美國造, 有得換線, 隔音超好, 廠方聲稱個耳模外型係用過千人耳道測試而成, fit95%人佩帶,不過聲啱唔啱聽要試過先!

利申:小弟係用2.5的{:6_122:}

虎百川 發表於 2015-6-26 14:47

vivibo 發表於 2015-6-26 14:39 static/image/common/back.gif
AurisonicsASG2.5啦, 美國造, 有得換線, 隔音超好, 廠方聲稱個耳模外型係用過千人耳道測試而成, fit95%人 ...

請問邊間有得試?折實平過$5000嗎?
頁: [1] 2
查看完整版本: 求入耳耳機推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。