dlmc 發表於 2015-6-27 19:56

so far買過HDTracks同Presto Classical, 都是買古典
(Post76 Android 手機版送出)

horace_tsang 發表於 2015-6-27 20:48

我多數去itunes買
(Post76 Android 手機版送出)

jasonfoknxu 發表於 2015-6-27 21:10

ph0381 發表於 2015-6-27 18:03 static/image/common/back.gif
唔知有無點數卡之類呢?

有,mora丶e-onkyo 同 OTOTOY 都有{:6_134:} ~不過一般都係日本先有得買~{:6_148:}

mora:
mora music card

可以係以下地方買:

e-onkyo:
e-onkyo music カード

可以係以下地方買:

[*]ソフマップ
[*]ビックカメラ
[*]コジマ
[*]ヨドバシカメラ

OTOTOY:
OTOTOY Music Prepaid Card

可以係以下地方買:

[*]ビックカメラ
[*]ビックカメラ アウトレット
[*]ソフマップ
[*]コジマ

ph0381 發表於 2015-6-27 22:40

jasonfoknxu 發表於 2015-6-27 21:10 static/image/common/back.gif
有,mora丶e-onkyo 同 OTOTOY 都有 ~不過一般都係日本先有得買~

mora:

即係逼我(去日本){:6_148:}
希望香港有些少散貨賣下啦,咁就無咁煩

jasonfoknxu 發表於 2015-6-27 22:57

ph0381 發表於 2015-6-27 22:40 static/image/common/back.gif
即係逼我(去日本)
希望香港有些少散貨賣下啦,咁就無咁煩

mora 嘅話有個方法我估容易啲(未試過)~{:6_177:}
就係用台灣方法:
http://tw.mora.jp/
不過好似少好多歌...{:6_209:}

ph0381 發表於 2015-6-27 23:43

jasonfoknxu 發表於 2015-6-27 22:57 static/image/common/back.gif
mora 嘅話有個方法我估容易啲(未試過)~
就係用台灣方法:
http://tw.mora.jp/

唔知點解content block
入唔到去...{:1_331:}

ting5384 發表於 2015-6-29 13:42

去taobao買。

guppyguppyguppy 發表於 2015-6-29 13:52

ting5384 發表於 2015-6-29 13:42 static/image/common/back.gif
去taobao買。

買什麼?

ting5384 發表於 2015-6-29 20:05

在搜尋找dsd就可以看到了,有很多。http://shop112816932.taobao.com/shop/view_shop.htm?spm=a1z0k.7386009.1997989141.d4915209.za333N&shop_id=112816932

bertram 發表於 2015-6-30 22:47

我見有網站寫住"用瑞士頂尖器材 Weiss 之 Saracon 軟件為歌曲升頻,將低於 24/96 的曲目升頻至 24/96", 但有D無寫明.
買既時候點知係真的24/96 還是升頻至 24/96?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 大家係邊個網買歌 (not CD)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。