gikifk 發表於 2015-6-23 23:08

無嘜錢就55寸,有錢就65寸

manlad760 發表於 2015-6-24 08:40

師兄,你預算幾多先?

l1225 發表於 2015-6-24 12:10

多謝各位CHING既意見,但屋企有小朋友,55吋已經係批文既極限...{:1_332:}
我打算入手sony KD-55X8500C,因KD-55X9300C左右兩邊喇叭實在太大

ilavbnm 發表於 2015-6-24 17:25

觀賞距離...忘記佢啦...3米距離4k...畫面起碼150吋以上...{:1_262:}
C兄以自己需要為依據啦...環境許可+自己感受重要D
我就特別D...9尺距離睇46吋都覺得大
下次換電視(電視壞左的話)...我會買42吋...{:1_339:}

samuel8892000 發表於 2015-6-24 17:28

師兄,起碼要65吋,如果唔係你好快後悔X3

SonSon 發表於 2015-6-24 17:39

samuel8892000 發表於 2015-6-24 17:28 static/image/common/back.gif
師兄,起碼要65吋,如果唔係你好快後悔X3

其實樓主都講咗因為家庭環境同小朋友因數而捨棄, 都要明白父母最大既投資一定係小朋友身上, 其他喜好係要犧牲吓{:6_181:}

RayTsang3812 發表於 2015-6-24 17:51

我都買細咗 {:6_125:}

l1225 發表於 2015-6-24 18:57

SonSon 發表於 2015-6-24 17:39 static/image/common/back.gif
其實樓主都講咗因為家庭環境同小朋友因數而捨棄, 都要明白父母最大既投資一定係小朋友身上, 其他喜好係要 ...

CHING講中哂{:6_125:}

Aberdeen 發表於 2015-6-27 12:45

牆與牆之間只有八呎4K買49吋定55吋边個好啲請指教

manlad760 發表於 2015-6-27 13:58

我舊屋八尺半,用46时,好快覺得細!之後買了65吋4K,非常正!後來搬家有十尺冇貨又買了55吋3D現在覺得唔夠,正在打算究竟玩投影定換4K65至75電視。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 4K電視的觀賞距離

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。