KING 發表於 2015-6-28 14:06

malretep 發表於 2015-6-28 13:34 static/image/common/back.gif
好難度高喎,點包外皮呀?
(Post76 Android 手機版送出)

張呢條10芯改良,拆骨煎皮後,加入一條2mm紫銅+4條1mm銀線共6mm線芯做一極

L N 各一組,水線就慳皮D用2.5單支銅算啦!

好多師兄問我點加條圓膠條係中間"橋"線,就係要用呢老虎鉗黎幫手

最後裝頭尾

簡直肥娑坐鎝一樣

完成

冇之前果條咁鬼硬,但都唔少野

jamesc138 發表於 2015-6-28 15:03

KING 發表於 2015-6-28 14:06 static/image/common/back.gif
張呢條10芯改良,加入一條2mm紫銅+4條1mm銀線共6mm線芯做一極

睇king sir同alman大師整啲線真是賞心悦目{:6_128:}
你就手工精細,大師就創意無限

wantf1 發表於 2015-6-28 21:12

KING 發表於 2015-6-28 14:06 static/image/common/back.gif
張呢條10芯改良,加入一條2mm紫銅+4條1mm銀線共6mm線芯做一極

冇野可以講{:6_143:}

manblood 發表於 2015-6-28 22:22

毒死人,,,,有冇得代工架?{:6_138:}

KING 發表於 2015-6-28 22:23

manblood 發表於 2015-6-28 22:22 static/image/common/back.gif
毒死人,,,,有冇得代工架?

有錢就有呀啦!{:6_138:}

manblood 發表於 2015-6-28 23:24

KING 發表於 2015-6-28 22:23 static/image/common/back.gif
有錢就有呀啦!

妖,講呢啲,失感情{:6_131:}{:6_130:}

jamesc138 發表於 2015-7-3 16:58

king sir,請教下條多銀+銅同之前嗰條分別大唔大呀?{:8_395:}
想知會唔會冇咁好力但是順滑啲,
我準備整條俾dac用,諗緊用幾多條銀好{:6_147:}

KING 發表於 2015-7-3 17:14

jamesc138 發表於 2015-7-3 16:58 static/image/common/back.gif
king sir,請教下條多銀+銅同之前嗰條分別大唔大呀?
想知會唔會冇咁好力但是順滑啲,
我準備整條俾 ...

DAC 就 1銅1銀都得啦!

leojai 發表於 2015-7-3 17:31

KING 發表於 2015-7-3 17:14 static/image/common/back.gif
DAC 就 1銅1銀都得啦!

各1mm?

KING 發表於 2015-7-3 17:36

leojai 發表於 2015-7-3 17:31 static/image/common/back.gif
各1mm?

我冇1mm銅,冇得試!
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: DIY 紫銅+銀 電源線/RCA線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。