kcsound 發表於 2015-6-18 13:38

Thanks c-hing for your report.
I am using Atoms set up only. Watched only 5 min of this concert(As c-hing said - cannot stand Sammy). The sound is good but the picture quality is not as good.

Thanks.

chanherry 發表於 2015-6-18 13:40

wadee 發表於 2015-6-18 12:53 static/image/common/back.gif
當然啦
完全唔識欣賞個d形象設計

現在出左街做緊野,今朝已經把mi姐和張敬軒讓左俾闗大爺…
sammi呢個所謂演唱會,除左公開示範左信主後會令人有咩轉變{:6_192:} 外…最慘不忍睹係,佢連自己以前在最尖峰時期唱到人人識哼啲歌,都毫不留手地污辱到體無完膚{:6_199:} 睇完哂後既感覺係傷心的!內容充滿左低級但自以為脫俗既構思,明顯但自以為掩飾得好好既抄襲,低能但自已為觀眾係低能既大話………曾經係天后級數容祖兒都未曾去到的地步…搞到咁真係有點藍潔瑛既影子!我肯定有聽到佢親自講{今晩既特别嘉賓…劉德華}因為去緊廁所所以並未睇住,但肯定冇聽到過劉生出過一句聲甚至冇唱過一句live!望師兄指正!

搞成咁,許志安係咪要負番啲責任?{:6_187:} 大佬幫手禁住佢咪俾佢再癲下去得嘛?套左手長右手冇右腳長左腳冇件衫…我個仔未出世都知佢抄呀gem啦!佢仲好似以前堂nike眉果陣{:6_190:} 咁樣………

以上係我的讀後感,至於器材音效表現,今晩先有時間發表茂論了……

bananaman 發表於 2015-6-18 15:02

有同感,好好地唱支歌又變音,又變調{:8_388:}無言

kenny_honman 發表於 2015-6-18 15:48

chanherry 發表於 2015-6-18 13:40 static/image/common/back.gif
sammi呢個所謂演唱會,除左公開示範左信主後會 ...

Chanherry兄,我反而覺得mi姐唱得好好,好有力量,如果你睇到佢揀嘅歌啲歌詞全部都好有意思{:6_122:}

nannan 發表於 2015-6-18 16:02

好醜鬼
(Post76 Android 手機版送出)

關大爺 發表於 2015-6-18 16:05

chanherry 發表於 2015-6-18 13:40 static/image/common/back.gif
sammi呢個所謂演唱會,除左公開示範左信主後會 ...

好詳細嘅報告{:6_193:}

chanherry 發表於 2015-6-18 16:36

kenny_honman 發表於 2015-6-18 15:48 static/image/common/back.gif
Chanherry兄,我反而覺得mi姐唱得好好,好有力量,如果你睇到佢揀嘅歌啲歌詞全部都好有意思...

您想講既應該係佢呢一兩年有幾首歌既歌詞touch到人們的內心吧!這也是真的,只係,我認為只要人到了她那年紀(我也是和她差不多,70後),任您天皇天后或者平民百性,誰都已經夠經歷寫得出自己的上帝早已預備吧!
小弟愚見,她有點像心有不忿神級地位幾年間唔見哂,所以把以前既型女style變本加厲地亂黎,以為用番舊果套加大力度就可爭得番失去左既野……但以前行得通係因為佢本來已站在頂峰,人在高處做咩都會有人認同…但同一個人失勢後,做番相同既事就未必有同樣效果,而她更做到出哂界,人們接受能力那條界……

chanherry 發表於 2015-6-18 16:57

wadee 發表於 2015-6-18 12:53 static/image/common/back.gif
當然啦
完全唔識欣賞個d形象設計

佢開場後換第一套衫…嗰“部”巨靈神戰機型搭載附助飛行器裝甲………{:6_200:} 我…我…我真係食緊面的{:6_223:} 搞到我要用掃把地拖……{:6_186:} 係真的,仲差啲噴到部amp!

wadee 發表於 2015-6-18 18:05

chanherry 發表於 2015-6-18 16:57 static/image/common/back.gif
佢開場後換第一套衫…嗰“部”巨靈神戰機型搭載附助飛行器裝甲……… 我…我…我真係食緊面的{: ...

我睇左第一首
佢個樣老左好多
跟住除衫火柴人
我真係頂唔順
心諗當聽歌啦
但又改編到古古怪怪
我睇左半冇睇
我會努力睇埋佢

nannan 發表於 2015-6-18 22:00

成個MJ咁
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 實驗証明,atmos & auro3d 不能共存,但可變面……

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。