Kobekobe5310 發表於 2015-6-16 01:17

"超" 不專業開箱系列 - N 記 Primo 8

近排小弟因 HSBC $150 跌入財困 ... 無 $ 試新野比大家睇 ... {:8_391:}
而細佬則牛市得意 {:8_365:}賺少少就入左以下隻耳機 ... 話威比我睇 {:8_370:}
咁 Show 住比大家睇睇先 la {:9_432:}

拿拿聲入正題 ! {:9_427:}

黑黑實實的包裝, "貌似" 有啲料到

影ge時候 (星期六), 盒邊仲話有野換

打開之後, 其實感覺幾整齊, 比果時小弟買的 535 仲高級小小咁 (估計個盒都值$1X)

再打開, 有好多野 "好野" 跟 ... 例如搭飛機先會用ge雙 3.5 頭 ... {:9_419:}

仲有個小弟本人覺得幾"娘"的耳機袋 ... {:8_396:}

主角 ! 老實講隻藍幾靚, 銀銀地望落唔 Cheap, 都夠 Sharp

相比隻 535 , 整體感覺係高貴同型格之分, 可能藍色令個層次感覺高少少

再黎張背面

再次送上小弟大耳仔一隻 ~~ {:8_363:}

< 今天加相 >

今日細佬換埋果 Set 贈品 ~~
uDAC 睇落幾細隻, 可惜唔係 portable , 係 Notebook 用應該還可 ~
稍後再同各位 CHING 分享
條線報稱 4 絞銀包銅, 都幾粗, 係有少少唔喜歡舊木 ... {:8_370:}

----------------------------------------------------------------------------------

< 用後感 >
上網睇過下啲 Review, 依隻野的確難煲, 聽說要上百小時,
暫時只煲了 4X 小時 ... 相信有耐都未見真章 ...

帶上去 OK 舒服, 但老實以品牌黎講, 我覺得 846 係咁多隻耳機中最適合小弟耳窩 ~
原裝線撓耳位有啲硬, 小弟要用眼鏡邊先食得住
Primo 8 隻色唔錯, 外型係古怪啲 ... 但上耳 OK 可以

音色方面, 中高位比較前, 音場 OK 但未係好闊, 人聲/和聲有層次, 高音位冇 535 咁刺耳
低音麻麻, 用原裝缐有啲似收音機音質, 但用上 4 絞後, Bass 位有明顯改善, Bass 感覺有回彈力

價錢方面, 4 單元, 以單元計貴左少少, 但七除八扣後, 隻機大概 $2xxx 鬆啲 {:9_439:} 算 ok la

報告完畢 ~~ 多謝各位 CHING, 不喜勿插 {:8_395:}

wing1988 發表於 2015-6-23 12:20

呢隻牌子我都有買,不過我買唔起貴價野{:9_418:}

WallerHomie 發表於 2015-6-23 12:36

依隻野之前行灣仔見到好似跌到二千頭...
我都仲未有意慾去試,聽講佢個mmcx同shure係一樣咁雞{:8_391:}
依隻分頻係咪用自家既技術?有review話佢聲似846平衡管{:8_388:}

gary9413 發表於 2015-6-24 21:53

呢對曾經擁有, 聲音唔差,{:6_193:}

Kobekobe5310 發表於 2015-6-25 23:33

WallerHomie 發表於 2015-6-23 12:36 static/image/common/back.gif
依隻野之前行灣仔見到好似跌到二千頭...
我都仲未有意慾去試,聽講佢個mmcx同shure係一樣咁雞
依 ...

{:8_386:}的確同 Shure 的一樣~~
平衡方面我覺得 846 好啲, 但老實講價錢有距離 ~~
若果用 2/3 千蚊黎講, 8 仔算交足貨 ~

送果條線雖然唔係我杯茶, 但駁左真心帶番個 Bass 出黎 ~
人不可以貌相 {:6_146:}

Kobekobe5310 發表於 2015-6-25 23:37

wing1988 發表於 2015-6-23 12:20 static/image/common/back.gif
呢隻牌子我都有買,不過我買唔起貴價野

七除八扣後個價還可以耶 ~~ {:6_136:}
送耳擴同缐, 我估平極都要千幾呱 {:6_165:}

edm230 發表於 2015-6-25 23:39

gary9413 發表於 2015-6-24 21:53 static/image/common/back.gif
呢對曾經擁有, 聲音唔差,

耳機你又啱{:1_253:}
(Post76 Android 手機版送出)

Kobekobe5310 發表於 2015-6-25 23:40

gary9413 發表於 2015-6-24 21:53 static/image/common/back.gif
呢對曾經擁有, 聲音唔差,

{:6_146:}原裝線有啲廢 ~~ 搞到本身隻聲好薄

Kobekobe5310 發表於 2015-6-25 23:41

edm230 發表於 2015-6-25 23:39 static/image/common/back.gif
耳機你又啱

妍希 BB 好正 {:6_139:}

gary9413 發表於 2015-6-26 14:07

edm230 發表於 2015-6-25 23:39 static/image/common/back.gif
耳機你又啱

乜都玩下! 但始終都係鍾意兩聲道多啲, 所以為左部 substation HC, Chord sarum usb線, 早排先同我的ak240及akr03分手了..{:6_156:}
頁: [1] 2
查看完整版本: "超" 不專業開箱系列 - N 記 Primo 8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。