jasonfoknxu 發表於 2015-6-5 21:59

Ultimate Ears 4 Pro (UE 4 Pro)CM 耳機開箱文

{:6_165:} 〈前言〉{:6_158:}
{:6_175:} 我知好少人揀/講 UE 4 Pro,因為買得 CM 都攻頂啦(根據自己 budget 嘅頂)(工作需要除外),所以希望依篇開箱文開以比想入手 UE 4 Pro 嘅朋友參巧~{:6_127:}

{:6_166:} 〈點解我揀 CM?〉{:6_167:}
其實講左好多次,因為我左耳洞特別細,所以戴普通 IEM 唔舒服同易甩,我咪試下 CM 囉!{:6_174:}

{:6_177:} 〈點解我揀 UE 4 Pro?〉{:6_211:}
我 budget $8K,試過唔少 CM 耳機(詳看:http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=213521),最啱我都係 UE 4 Pro,所以就揀左佢~{:6_178:}

{:6_208:} 依家諗緊買唔買升級線好?買嘅話我只係會比 $1K,不過咁好似同冇換冇咩分別(P.S. 未試)~{:6_229:}

{:6_180:} 廢話就唔講咁多啦,開始開箱!{:6_176:}

黑色盒 1 個

THANK YOU(比咁多錢緊係要啦)

說明書同 UE 金屬黑盒

說明書

UE 金屬黑盒

UE 金屬黑盒(手感唔錯)

有凹位,但如果係車度都唔方便開

清潔棒 1 技

終於見到 4 Pro 實物

正面

背面

背面 again

再嚟 1 福

正面

TESTED

3.5mm 插(有 UE LOGO)

{:6_204:} 〈聽感〉{:6_235:}
{:6_138:} RUN IN 緊,唔講往,有機會開 Post 再講{:6_136:}

{:6_142:} 想睇詳盡開箱文請去:
http://tech.nxuweb.net/影音產品/Ultimate_Ears_4_Pro_訂制式耳機開箱/

cyrusp 發表於 2015-6-5 22:15

現在UE 好似只有外面板可以選色?腔體統一得透明

jasonfoknxu 發表於 2015-6-5 22:22

cyrusp 發表於 2015-6-5 22:15 static/image/common/back.gif
現在UE 好似只有外面板可以選色?腔體統一得透明

係,不過 UE 4 Pro 連面板都冇得揀色...{:6_156:}

cryushin 發表於 2015-6-6 01:09

Ue條新線...好核突〜
舊款靚仔〜

mokkakuen 發表於 2015-6-6 01:18

恭喜你已經收到CM
等CM的日子真係度日如年...

我和你一樣, 我做完耳模的時間也是5月9日, 不過我是做 VE3, 唔知我隻耳機要等到幾時呢 {:6_123:}
但我淨係做耳模其實都做左成個半月先成功 (因為自己耳仔問題) {:6_123:}

cryushin 發表於 2015-6-6 01:18

jasonfoknxu 發表於 2015-6-5 22:22 static/image/common/back.gif
係,不過 UE 4 Pro 連面板都冇得揀色...

我覺得透明幾好
幾有未來感嘅feel
我反而覺得得面板有得揀色好怪 除非整artwork

WallerHomie 發表於 2015-6-6 15:14

樓主問左咁奈,終於有D野睇,讚!{:6_149:}
BTW, 佢個兩針頭有冇改良過?

不過UE依間公司好似愈來愈Irrelevant;
公模得番一隻賣,cm又愈來愈少人訂,做工又愈來愈差。
都唔知佢造耳機仲有冇錢賺......{:6_147:}
頁: [1]
查看完整版本: Ultimate Ears 4 Pro (UE 4 Pro)CM 耳機開箱文

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。